Dekopano.com: Tüm tasarımcılara açık sosyal ticaret platformu

Dekopano.com: Tüm tasarımcılara açık sosyal ticaret platformu

Pazar yeri modelini niş alanlarda uygulamak rekabet açısından daha güvenli bir liman. Dekopano.com da bu limana demir atıyor ve kendini tasarım ve dekorasyon odaklı bir ticaret ağı olarak konumlandırıyor. Yani pazar yeri modelini sosyal ağ yapısıyla destekliyor.

Her çeşit tasarımcıya açık bir platform

Serdar Özbilen tarafından kurulan Dekopano, hem altyapı özelliklerini hem de tasarımcı yelpazesini oldukça geniş tutan bir platform. Evde el işi tasarım yapan amatörlerden, profesyonel iç mimarlara kadar her türden tasarımcıya kapılarını açıyor. Satıcı profili onaylanan tasarımcılar ürünlerini fiyat bilgisiyle ekleyerek hemen satışa başlayabiliyor. Diğer yandan fiyat etiketi olmayan ürünler de listelenebiliyor ve tasarımcılar sadece hünerlerini segilemek için Dekopano'yu kullanabiliyor.

Sosyal ticaret ağı

Sunduğu sosyal ağ özellikleriyle benzerlerinden ayrılmak isteyen Dekopano, kullanıcıların birbirlerini takip etmesine, içerikleri oylamasına izin veriyor. Üyeler ‘@kullanıcıadı’ şeklinde yorumlarında diğer kullanıcılardan bahsedebiliyor. Tüm kullanıcılar beğendiği ürünleri kendi panosuna ekleyip istediği zaman ulaşabiliyor. Yani Dekopano hem e-ticaret hem de sosyal ağ altyapısını bir arada sunuyor.

Dekopano’nun gelir kanalı şu anda sadece satışlardan alınan komisyona dayalı. Yani tasarımcılar, tüm ürünlerini ücretsiz şekilde sergileyebiliyor ve herhangi bir ödeme yapması gerekmiyor. Sadece başarılı satışlardanyüzde 13’lük bir kesinti yapılıyor. Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nin girişimcilere sunduğu destekten faydalanan Serdar Özbilen, yakında bazı yeni özelliklerle gelir kanallarını çeşitlendireceklerini söylüyor. Dekopano’yu tasarımcıların en uğrak yerlerinden biri yapmak istediğini de ekliyor.

Bu ay başında açılan Dekopano oldukça yeni bir girişim. Dolayısıyla büyüme eğrisi hakkında konuşmak için çok erken. Kendini ‘sosyal ticaret ağı’ olarak konumlandırması rakiplerinden farklılaştırıyor ancak bu modelin ne kadar kabul göreceğini zaman gösterecek.

Eğer tasarımcı iseniz hemen Dekopano.com’da ürünlerinizi sergileyebilir ve/veya satışa başlayabilir; tasarımcı değilseniz üye olarak veya olmadan ürünleri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.