Uber'in net zararı 3. çeyrekte 1,46 milyar dolara çıktı

Uber'in net zararı 3. çeyrekte 1,46 milyar dolara çıktı

SoftBank Group liderliğindeki bir yatırımcı grubunun Uber'in hisseleri için şirketinin değerlemesinin yüzde 30 altında bir teklif yaptığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise zor günlerden geçen Uber'in 2017 yılının 3. çeyreğindeki net zararının 1,46 milyar dolar olduğu ortaya çıktı.

İlk olarak Bloomberg'in paylaştığı sonrasında ise Techcrunch'ın kaynağı tarafından doğrulanan habere göre Uber'in bir önceki çeyrekte 1,06 milyar dolar olan net zararı yılın 3. çeyreğinde 1,46 milyar dolara kadar çıktı. Fakat elde edilen gelirlerde önemli bir artış olduğunu da belirtelim.

2,01 milyar dolar gelir

2017 yılının 2. çeyreğinde 1,66 milyar dolar gelir elde eden Uber, yılın 3. çeyreğinde ise gelirlerini 2,01 milyar dolar seviyelerine kadar çıkarmayı başardı. Hissedarların Gross rezervasyonları ise yılın 2. çeyreğinde 8,74 milyar dolarken, 3. çeyrekte 9,71 milyar dolar seviyelerine kadar çıktı.

Uber'in geleceğini ise SoftBank Group'un teklifine verilecek olan yanıt belirleyecek gibi görünüyor. Hatırlatmak gerekirse SoftBank Group liderliğindeki yatırımcı grubu son değerlemesine göre hisse değer 48,77 dolar Uber'e hisse başına 32,96 dolar teklif etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.