SoftBank Group, Uber hisseleri için teklifte bulundu

SoftBank Group, Uber hisseleri için teklifte bulundu

Yaklaşık 2 hafta önce Uber'in hisselerinin yüzde 14'ünü Softbank'a satabileceğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise Bloomber'in haberine göre SoftBank Group liderliğindeki bir yatırımcı grubu Uber hisseleri için bir teklifte bulundu. Ancak teklif çok iç açıcı değil. Paylaşılan bilgilere göre SoftBank Group ve yatırımcılar, Uber'in hisseleri için yüzde 30 oranında daha düşük bir teklifte bulundu.

69 milyar dolar değerlemeye sahip olan Uber için oldukça düşük bir teklifte bulunan SoftBank Group liderliğindeki yatırımcı grubunun içinde Dragoneer Investment Group ve General Atlantic gibi önemli oyuncular bulunuyor.

Hisse başına 32,96 dolar

Techcrunch'a göre söz konusu yatırımcı grubu Uber'in hisseleri için hisse başına 32,96 dolar teklif edilmiş durumda. Yani bu teklif Uber'in değerini 50 milyar doların altına, yaklaşık olarak 48 milyar dolara düşmesi anlamına geliyor.

Eğer anlaşma yapılırsa SoftBank Group liderliğindeki yatırımcı grubunun Uber yatırımcılarından 9 milyar dolarlık yani en az yüzde 14 oranında hisse alacağını ekleyelim. Son olarak yapılan teklifin bir paket anlaşmaya dahil olduğunu ve SoftBank Group'un 69 milyar dolarlık değerleme üzerinden Uber'e 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.