Pokemon GO'nun geliştiricisi Niantic, 200 milyon dolar yatırım aldı

Pokemon GO'nun geliştiricisi Niantic, 200 milyon dolar yatırım aldı

Wall Street Journal'ın haberine göre Pokemon GO oyunu ile adını çok geniş kitlelere duyurmayı başaran Niantic, 200 milyon dolarlık yeni yatırım turunu tamamladı. Spark Capital tarafından yönetilen B serisi yatırım turunda Founders Fund, Meritech, Javelin Venture Capital, You & Mr. Jones, NetEase, Meritech yatırım grupları yatırımcı olarak Niantic'in yönetim kuruluna katıldı.

A serisi yatırım turunda Niantic, Google, Nintendo ve The Pokémon Company'nin de bulunduğu bir grup yatırımcıdan 30 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

Niantic, Google içerisinde kurulmuş bir oyun şirketi ve artırılmış gerçeklik oyunları ile tanınıyor. Bu oyunların temelini casus oyunu Ingress oluşturuyor olsa da Pokemon GO ile patlama yapmıştı. Oyuncuların oyun içerisinde başarılı olabilmeleri için gerçek dünyada hareket halinde olmaları büyük bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Harry Potter: Sihirbazlar Birliği isimli yeni oyununun 2018 yılı içinde çıkacağını duyurduktan sonra gözler tekrar Niantic'e çevrildi ve bu yatırım turunda da bu oyunun oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Oyuncuların gerçek dünyada sihirbazlık yapabilecekleri yeni bir artırılmış gerçeklik oyunu olan Harry Potter: Sihirbazlar Birliği, büyük bir kitle tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.