Pokémon Go'nun geliştiricisi Niantic, Harry Potter oyunu ile geri dönüyor

Pokémon Go'nun geliştiricisi Niantic, Harry Potter oyunu ile geri dönüyor

İlk olarak 2015 yılında duyurulan geçtiğimiz yılın yaz aylarda ise kullanıma sunulan Pokémon Go, kısa sürede büyük kitlelere ulaşmış ve uzun zamandır karşımıza çıkan en başarılı mobil oyunlardan biri olmuştu. Pokémon Go'yu yaratan oyun stüdyosu Niantic Labs, Harry Potter karakterini merkezine alan yeni bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Resmi blogu üzerinden bir açıklama yayınlayan Niantic Labs, Harry Potter oyunun ismini Harry Potter: Wizards Unite olarak açıkladı. 1 milyar dolar gelir barajını aşan Pokémon Go gibi benzer bir oynanış mantığına sahip olması beklenen Wizards Unite, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip olacak.

2018 yılında karşımıza çıkacak

Kısacası tıpkı  Pokémon Go gibi harita tabanlı bir oyun olması beklenen Harry Potter: Wizards Unite'in oynanış detayları ise maalesef henüz açıklanmadı. Warner Bros. Interactive ve Portkey Games iş birlikleriyle birlikte geliştirlecek olan Harry Potter: Wizards Unite oyunun 2018 yılında tanıtılması bekleniyor.

Yine Pokemon gibi önemli bir markayı mobil oyuna dönüştürecek olan Niantic Labs, Pokémon Go oyunu ile yaptığı hataları tekrarlamazsa önemli bir başarı yakalayabilir. Hatırlatmak gerekirse Pokémon Go, kısa zamanda büyük kitlelere ulaşmış fakat server sıkıntıları ve oyuna yeni özelliklerin katılmaması nedeniyle kalıcı olamamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.