Bait! Arctic Open oyunu Facebook Spaces'a geldi

Bait! Arctic Open oyunu Facebook Spaces'a geldi

Geçtiğimiz yıl Resolution Games tarafından Gear VR için üretilen Bait! oyunu, sanal bir balık tutma seansı esnasında kullanıcıların kendi repliklerini yazmasını sağlayarak ciddi bir başarıya ulaşmıştı. Oyunu tasarlayabilme özgürlüğü ve bir takım mikro hareketler sayesinde Bait!, yarım milyon indirmeye ulaşarak en çok indirilen VR deneyimi unvanını da kazanmıştı.

Dün yapılan açıklamaya göre Bait!'in yeni versiyonu Bait!Arctic Open Facebook Spaces'ta yerini alacak. Oculus Rift'in sosyal alanı olarak tanımlayabileceğimiz Facebook Spaces'a, 2017 Nisan ayında düzenlenen F8‘de detaylı olarak yer verilmişti. Bait!Arctic Open, Facebook Spaces'taki herkesin kullanımına açık. Üstelik bir önceki versiyonun aksine oyunda ağırlıklı olarak "multi player" özelliğine odaklanılmış durumda..

Resolution Games'in CEO'su Tommy Palm ise tüm bu gelişmeleri Oculus blog gönderisinde şu cümlelerle açıkladı:

Resolution Games'i, sosyal oyunların VR'ın en temel elementlerinden biri olacağı düşüncesiyle kurduk. Facebook Spaces'in sosyal altyapısından faydalanmak bizim için harika bir fırsattı, bu da bizim tüm odak noktamızı gerçek bir oyun inşa etmeye yönlendirdi. Balık tutmak da o sosyal olarak aktif olunan ve zihinsel bant genişliğinizi yüzde 100 harcamayan eylemlerden biriydi. Bu karışım ile birlikte arkadaşlarınızla keyifli sohbetler ederken eğlenceli bir şekilde etkileşim kurabiliyorsunuz. Umarız oyuncular arkadaşlarıyla balık tutarken iyi vakit geçirir ve bu fantastik yaratıklardan arasından değişik türler keşfeder. Umarım oyuncular ayrıca sosyal VR'ın potansiyelini görür. Bu yeni bir dünya, keşfedilmeyi bekleyen yeni bir sınır. Dünyanın her yanından insanlara neşe getirmek için yapılmayı bekleyen bir çok büyüleyici deneyim var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.