Otomobil satışına alıştığımız e-ticarette yeni dönem ev satışı mı?

Otomobil satışına alıştığımız e-ticarette yeni dönem ev satışı mı?

Günümüzde internet üzerinden alamayacağımız ürün neredeyse yok denecek kadar az. Durum böyle olunca rakiplerinin önüne geçmek isteyen e-ticaret siteleri her geçen gün farklı ve yeni ürünlerin satışları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında n11.com arayıcılığıyla internet üzerinden otomobil satışı hayatımıza girmişti.

Geçtiğimiz Kasım ayında ise tıpkı 2016 yılında da olduğu gibi 11 Kasım tarihinde büyük bir kampanya yaparak 111 adet otomobil satan n11.com, 24 saat içinde 140 milyon TL ciro elde ederek rekor kırmıştı. Bugün ise otomobillerin ardından e-ticaret hayatımıza yeni bir sayfa eklendi.

Nef iş birliği

Efsane Cuma adı altında Black Friday indirimleri yapan Hepsiburada, Nef iş birliği ile birlikte internet üzerinden ev satışı yapıyor. Kısacası kulağa oldukça ilginç gelse de Nef'in Çekmeköy'deki projesi olan Nef Ormantepe'deki 2+1 ve 1+1 daireler Hepsiburada üzerinden satın alınabiliyor.

9 bin TL rezervasyon bedeli talep eden Hepsiburada, 2+1 daireleri rezervasyon bedeliyle birlikte 409, 1+1 daireleri ise 279 bin TL fiyat etiketi ile satıyor. 279 bin fiyat etiketine sahip olan 1+1 dairelerin tükendiğini de ekleyelim. Hepsiburada arayıcılığı ile satılan dairelerin teslim tarihi ise 2020 yılının Ekim ayı. Hepsiburada satıcılarından biri olarak listelenen Nef'in başka projelerini Hepsiburada arayıcılığı ile satışa sunup sunmayacağı hakkında ise herhangi bir bilgi yok.

Şu an için 9 bin TL'lin rezervasyon bedelinin dışındaki bedel için herhangi bir taksitlendirme veya ödeme seçeneği sunmayan Hepsiburada'nın İş Bankası ile olan iş birliğini hatırlatalımİş Bankası geçtiğimiz Eylül ayında Hepsiburada için Anında Alışveriş Kredisi çözümünü kullanıma sunmuştu.

Otomobil, karavan ve bağ evi

Eğer ev ve otomobil gibi büyük ölçekli satışlar devam eder ve sürekli bir hale gelirse Hepsiburada'nın İş Bankası ile olan iş birliği farklı bir boyuta taşınabilir. Hepsiburada'nın sadece ev satışı ile yetinmediğini de ekleyelim. Efsane Cuma kampanyası için oldukça ilginç ürünleri satışa sunan Hepsiburada, tıpkı n11.com gibi otomobil, karavan ve bağ evi bile satıyor.

Tabii ki benzer girişimlerin yurt dışında karşımıza çıktığını da ekleyelim. Örneğin dünyanın en önemli e-ticaret sitelerinin başında gelen Amazon, geçtiğimiz Ekim ayında 36 bin dolar fiyat etiketi ile konteyner evler satışa sunmaya başlamıştı. Benzer bir yol izleyen Hepsiburada, Tekzen'in bağ evlerini 9 bin 119 TL fiyat etiketi ile satışa sundu.

Sürekli olacak mı?

Ev ve otomobiller gibi önemli ürünlerin internet üzerinden satılması oldukça başarılı bir gelişme olsa da, buradaki asıl soru işareti şüphesiz süreklilik. Şu an için büyük ölçekli ürünlerin internet üzerinden satışı sadece özel günler için yapılan kampanyalarda karşımıza çıkan bir olay.

İnternet üzerinden otomobil satışı neredeyse alıştığımız bir durum halini almaya başladı. Eğer otomobil satışları sürekli hale gelir arından ise ilk kez karşımıza çıkan ev satışı e-ticaret sektöründe kalıcı bir hale gelebilirse, ülkemizdeki e-ticaret anlayışı baştan aşağıya değişebilir. Peki siz ne düşünüyorsunuz, internet üzerinden ev veya otomobil satın alır mıydınız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.