Dijital müzik üretim platformu: Mixart.ist

Dijital müzik üretim platformu: Mixart.ist

Günümüzde hem müzik üretimi hem de tüketimi son derece dijitalleşmiş durumda. Fakat bu alanda her şeyin yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dijital müzik üretim platformu Mixart.ist, kişisel müzik üretimini ön plana çıkaracak yenilikçi bir dünya sunuyor.

Mixart, internet kullanıcılarının kolayca müzik üretebileceği, müzisyenlerse kendilerini yenilikçi bir şekilde tanıtabilecekleri bir platform. Mixart.ist’e girdikten sonra size sunulan parçalardan birini seçerek işe başlıyorsunuz ve bu parça üzerinde farklı müzik aletlerine hükmetmeye başlıyorsunuz. Böylece ister yaylı çalgıları ister vurmalıları öne çıkarıp kendi ritminizi oluşturabiliyorsunuz.

Müzisyen Yasin Soyöz ve yapımcı-yönetmen Cenk Kaptan tarafından temelleri atılan Mixart’ın başlangıcı Şubat 2016 tarihine kadar uzanıyor. Şarkıların bestelenmesi ve kaydının oldukça emek isteyen bir süreç olduğunu paylaşan kurucular bu süreci tamamladıktan 1 yıl kadar sonra (Mart 2017) web platformu üzerinde çalışmaya başlamış. Bu noktada yolu Ankara merkezli hızlandırma programı Viveka’yla kesişen Soyöz ve Kaptan, nihayet mixart.ist’i geçtiğimiz Ekim ayının sonunda test sürümünde yayına almış.

İstediğiniz müziği kodlayın

Toplamda 20 aylık bir çalışmanın meyvesi olan Mixart, şu anda isteyen herkesin hesap oluşturmaksızın kendi müziklerini oluşturmasına imkan tanıyor. Hem müzik hem de video içeriklerle kulağa ve göze hitap ediyor. Şu anda en basit özellikleriyle sistemdeki şarkıları ‘mix’leyebiliyor, profilinize kaydedebiliyor ve isterseniz sosyal medyalarınızda paylaşabiliyorsunuz. Klavye kısayollarıyla hızlı aksiyonlar alabiliyorsunuz. İster akustik ister daha renkli parçalar çıkarabiliyorsunuz.

Yeni Özellikler Yolda

Mixart'ın kurucuları yakında mix listesi yapma, kullanıcıların birbiriyle etkileşim içerisinde olmaları, sistemin içerisindeki şarkıların ve mix’lerin arka arkaya çalması gibi yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Artırılmış ve sanal gerçeklik konusunda da ar-ge çalışmaları da yaptıklarını paylaşan Yasin Soyöz ve Cenk Kaptan, kısa vadede içerik sayısını arttırmak istediklerini paylaşıyor ve şöyle devam ediyorlar;

Mixart ile orta ve uzun vadede özellikle müzikle hiç ilgisi olmayan ya da ilgi duymuş ama zaman ayıramamış insanlara müzik yapmanın zevkini yaşatarak aynı zamanda müzik dinleme alışkanlıklarını da değiştirmek istiyoruz. Her müzisyenin şarkısını ve video klibini çıkarttıktan sonra hayranlarının aynı şarkının Mixart’ını merakla bekleyeceği zamanların gelmesini istiyoruz. Mixart kelimesinin müzik sektöründe zamanla terimleşmesini hedefliyoruz.

Şahsen Mixart’ın kolay kullanılabilir bir müzik düzenleme arayüzü ve keyifli bir deneyim sunduğunu söyleyebilirim. Şu anda sunulan sınırlı sayıdaki müzik aleti ve kayıtlar içinde bile kendinize özel bir müzik yapmanız mümkün. İlerleyen zamanda artacak kombinasyonların hemen herkesin eşsiz müzikler yapmasına imkan tanıyabilir ve belki bu eşsiz parçaları telefon melodisi olarak da kullanabiliriz. :)

Gelir modeli?

Merak edenler içinde Mixart’ın şu anda herhangi bir yatırım almadan yoluna devam ettiğini paylaşalım. İlk etapta hem kullanıcılar hem de müzisyenler Mixart’tan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki dönemde “loop commercial” adı verilen yenilikçi bir reklam yöntemimi ve ücretli hesap modeli devreye girecek.

Eğer dinlediğiniz müzikte kendi parmak izinizin olmasını istiyorsanız hemen mixart.ist’e girerek çalışmaya başlayabilir, parçalarınızı yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Benim renklendirdiğim parça şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.