Mashable'ı Ziff Davis satın alıyor

Merkezi New York'ta bulunan ve ağırlıklı olarak teknoloji alanında yayım yapan Mashable, beklenenin çok da altında bir fiyata Ziff Davis'e satılıyor. Wall Street Journal'da yer alan bilgiye göre, teknoloji, oyun, sağlık ve alışveriş sektöründe faaliyet gösteren dijital medya kuruluşu Ziff Davis 2005'te kurulan şirketi yaklaşık 50 milyon dolar karşılığında satın alıyor.

Ancak bu teklif,  2016'da Time Warner's Turner liderliğinde yapılan yatırımda sağlanan yaklaşık 250 milyon dolar değerlemenin çok altında. Bu arada Mashable'ın son dönemde şirket hedeflerine ulaşamadığı kaydediliyor. Şirket,  2016'da gelirini yüzde 36 arttırıp, 42 milyon dolar kazansa da net gelirinden 10 milyon dolar zarar ettiği belirtilmişti.

Son yatırımı 2016'da almıştı

Kaynak: Crunchbase

Mashable, Pete Cashmore tarafından İskoçya'daki evinde hayat bulmuştu. Şirket, 2014'de Tribune Digital Ventures'ran 14 milyon dolar, 2015'te ise Time Warner Investment'tan 17 milyon dolar yatırım almıştı. Son olarak 2016 yılında Turner Broadcasting'den 15 milyon dolar yatırım alan Mashable, C serisi yatırım turunu tamamlamıştı.

J2 Global, Inc.'in yan kuruluşu olan Ziff Davis, dört ana sektörde faaliyet gösteriyor. Şirket öte yandan dünya çapında binlerce müşterisine reklam, performans pazarlaması, veri hizmetleri ve lisanslama alanında çözümler sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.