İnternet kuşağının medya şirketleri Mashable 17 milyon, Business Insider 25 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

İnternet kuşağının medya şirketleri Mashable 17 milyon, Business Insider 25 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Yatırımcılar medya endüstrisindeki değişimi desteklemeye devam ediyor. Bugün 17 milyon dolarlık ikinci tur yatırım aldığını duyuran Mashable'ın ardından Jeff Bezos destekli yenilikçi medya girişimi Business Insider da 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım turunu kapatıyor.

"İnternete bağlı neslin medya şirketi" olarak tanınan Mashable'ın açıklamasına göre, New York merkezli Time Warner Investments liderliğindeki yeni yatırımla şirket stratejik büyüme alanlarına odaklanacak. Bunun için 100 yeni çalışanı işe alacağını söyleyen Mashable, video prodüksiyonuna ağırlık verecek ve dijital medya içeriğinin viral yaşam döngüsünü izleyen ve tahmin eden teknolojisi Velocity'yi geliştirmeye devam edecek.

Mashable'ın 2014 yılı performansına ait verilerin de paylaşıldığı notta şirketin gelirlerini yüzde 45 oranında arttırdığı belirtiliyor. Aylık tekil ziyaretçi sayısını bu sürede yüzde 40 arttıran Mashable'ın dünya çapında bugün 42 milyon adet tekil ziyaretçisi var. Yayının bütün platformlarının sosyal medyadaki takipçi sayısı da yüzde 60 oranında artarak 21 milyona çıkmış.

Business Insider'ın yeni tur yatırımını ise yakın zamanda duyurması bekleniyor. WSJ'nin haberine göre dijital medyaya ağırlıkla yatırım yapan Axel Springer ve Jeff Bezos'un katıldığı turda Business Insider 25 milyon dolar yatırım alıyor. Mashable'a benzer şekilde video üretimine odaklanacak olan Business Insider yeni yatırımı, yeni iş gücü ve büyüme için teknik geliştirmelerde kullanacak. ComScore'a göre Aralık 2014'te trafiğini bir önceki yıla göre yüzde 55 arttıran Business Insider'ın Amerika'daki aylık tekil ziyaretçi sayısı 35,4 milyon.

Güncelleme: Konuyla ilgili Business Insider'dan beklenen açıklama geldi. Business Insider Kurucu Ortağı, CEO'su ve Editörü Henry Blodget'ın kaleme aldığı habere göre Business Insider Axel Springer liderliğinde Jeff Bezos, Institutional Venture Partners, RRE Ventures ve diğer yatırımcılarının katıldığı turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Açıklamanın tamamı için haberi okuyabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.