Holografik teknolojiler geliştiren CY Vision, Vestel Ventures ve Intel Capital'den yatırım aldı

Holografik teknolojiler geliştiren CY Vision, Vestel Ventures ve Intel Capital'den yatırım aldı

Gerçekçi holografik görüntü teknolojileri üzerine çalışan CY Vision, Türkiye’nin yeni kurumsal girişim sermayesi şirketlerinden Vestel Ventures liderliğinde 7 milyon dolar yatırım aldı.

CY Vision, optik ve MEMS alanında dünyaca tanınan Türk profesör Hakan UreyOrkun Oğuz ve Dr. Göksen Yaralıoğlu tarafından kurulan Türkiye menşeli ama Kaliforniya merkezli bir girişim. 2012 yılından bu yana sayısal holografi üzerine çalışan Urey, görüntü teknolojileri alanında 20 yıllık tecrübeye sahip. Girişimin CEO’su ve kurucu ortağı Orkun Oğuz da Urey gibi bu alanda tecrübeli bir isim olan Oğuz, geliştirdikleri patentli holografik teknoloji 3 boyutlu bilgi sunmak için göz ve mimik takibini bir arada yorumluyor.

Vestel Ventures ve Intel Capital desteği bir arada

Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin geleceğine odaklanan CY Vision’ın bu vizyonla yatırım alması sürpriz değil. Vestel Ventures’ın liderlik ettiği ve Intel Capital’in de katıldığı 7 milyon dolarlık yatırım turu da CY Vision’ın başarısına paralel alacağı ilk yatırım denilebilir. Orkun Oğuz da bu yatırımı teknolojilerini daha ileri bir noktaya taşımak için kullanacaklarını söylüyor ve AR/VR alanındaki görsel konfor ve uyum sorunlarını çözmek istediklerini ekliyor.

Gerçekçi 3 boyutlu görüntüler

CY Vision CEO’su Oğuz, geliştirdikleri patentli bir teknoloji sayesinde gerçek dünyanın gözlerimizde oluşturduğu 3 boyutlu sahnenin aynısını sayısal olarak oluşturabildiklerini paylaşıyor. Bu işi daha iyi ve daha gerçekçi hale getirerek önümüzdeki yıllarda şirketlerin ve tüketicilerin daha iyi holografik görüntülerle karşılaşacağının da haberini veriyor.

Intel Capital Başkanı Wendell Brooks, sanal ve artırılmış gerçeklik insan-makine etkileşimini yeniden tanımlama potansiyeline sahip olduğunu ifade ediyor. Genel yaşam, iş ve eğlence tarzımızın değişeceğine de işaret ediyor. Böylece CY Vision’a neden yatırım yaptıklarını özetlemiş oluyor.

Türkiye’de yetişmiş beyinlerin böyle bir girişime imza atmış olması ve bu yatırımla desteklenmesi oldukça önemli. Vestel Ventures’ın Intel Capital gibi dev bir yatırımcının önünde yer alması da gelecek için umutlu olmak için küçük bir ayrıntı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.