Pinterest, görsel aramalara yeni Lens özellikleri ekledi

Kendisini "gerçek hayattan fikirler alınan bir platform" olarak tanımlayan Pinterest, 2017 yılında kullanıcılarına yeniliklerle dolu bir yıl yaşattı.
Pinterest, görsel aramalara yeni Lens özellikleri ekledi

Kendisini "gerçek hayattan fikirler alınan bir platform" olarak tanımlayan Pinterest, 2017 yılında kullanıcılarına yeniliklerle dolu bir yıl yaşattı.

Son 9 ayda aylık kullanıcı sayısını 150 milyondan 200 milyon çıkarmayı  başaran platform, görsel arama aracı olan Lens'e yeni bir özellik eklediğini duyurdu. Açıklama Pinterest"te Görsel Ürün Tasarımı'nın başındaki isim Jeff Harris'in şirket blogundan kaleme aldığı bir yazı ile geldi. Bundan böyle kullanıcılar kendi kıyafetlerinin fotoğraflarını çekip, doğrudan platformda uygun kombini yapmak için arayabilecekler.

Kullanıcılar, üzerlerindeki bir kıyafetin fotoğrafını çektikten sonra, örnek olarak arama çubuğuna "akşam yemeği için elbise" yazdiklarında, platformun algoritması görsel ve kelimeyi birleştirerek olası kombinleri sunuyor. Özellikle kadınların bu özelliğe ilgisinin büyük olacağını söylemek yanlış olmaz.

Eylül ayında San Francisco'da gerçekleştirilen Tech Crunch Distrupt'ta da sosyal medyanın Google'ı olduklarını iddia eden şirket CEO'su Ben Silbermann bu amaca şirketini biraz daha yaklaştırıyor. Zira, platform yeni özellik ile doğru içeriği doğru tüketici ile buluşturmada iddialı olacak. Hem markalar, hem kullanıcılar açısından karlı bir olarak tasvir edebileceğimiz özellik ile Pinterest de başarı hanesine bir çek atmış olacak.

Lens Your Look, dün Android ve iPhone uygulamarın İngilizce versiyonlarında kullanıma açıldı.

Daha derin partnerlikler

Bu arada platformun daha hızlı büyümek için  derin partnerliklere imza attığını buradan duyuralım. 25 binden fazla marka ve  5 milyondan fazla ürünü platforma taşıyan ShopStyle ile daha derin bir partnerlik anlaşması yapan Pinterest, kullanıcılarının yüzünü de güldürecek gibi görünüyor.

Son olarak Pinterest'in yakın zamanda hayata geçireceği Duyarlı Görsel Arama (Responsive Visual Search) özelliği ile kullanıcıların telefonlarından mikro görsel aramalarının kolaylaşması amaçlanacak. Otomatik olarak görsel aramaya başlamak için, pinde görülen herhangi bir nesnenin yakınlaştırılarak tutulması ile kullanıcılar istenilen nesneyi platformda bulma şansı sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.