Mastercard, anlık ödemeler üzerine yoğunlaşan blok zinciri teknolojisi için patent aldı

Mastercard, anlık ödemeler üzerine yoğunlaşan blok zinciri teknolojisi için patent aldı

Kredi kartı denince akla gelen ilk firmalardan olan Mastercard, aldığı yeni patent ile blok zinciri teknolojisine önemli bir adım attı. Blok zinciri ile ödemeleri kolaylaştırmak isteyen Mastercard, blok zinciri tabanlı ve anlık ödemeler yapabilen bir teknoloji için patent aldı.

ABD'nin patent ve ticari marka ofisinde ortaya çıkan yeni patent, hızı ile ön plana çıkıyor. Yapılan patent başvurusunda, kullanıcıların paralarını almak için günlerce beklemeyeceğini garanti eden Mastercard, blok zinciri teknolojisi ile anlık ödemeler gerçekleştireceğini belirtti.

Daha hızlı daha güvenli

Yeni patent ile depolanan veriler arasında işlem tutarı, ödeme garantisi, ödemenin onaylanması ve ilgili taraflar için hesap profilleri gibi önemli bilgiler yer alıyor. Aldığı patent sayesinde ödemeleri daha hızlı ve daha güvenli bir hale getiren Mastercard, alınan patentin e-ticaret işlemleri ve pek çok farklı ödeme seçeneği için kullanılabileceğini de belirtiyor.

Blockchain'i B2B ödeme sistemi olarak kullanmayı hedefleyen Mastercard, geçtiğimiz dönemlerde de Blockchain üzerinde çalışmalar yaptığını duyurmuştu. Geçtiğimiz Ekim ayında Blockchain API’ını iş ortaklarının kullanımına da açan Mastercard'ın test edip onayladığı Blockchain teknolojisi şirketlerin birbirleri arasında yapacağı işlemlerde kullanılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.