Mastercard, Blockchain API'ını iş ortaklarının kullanımına açıyor

Mastercard, Blockchain API'ını iş ortaklarının kullanımına açıyor

Blok zinciri (blockchain) reddedilemez bir teknolojik dönüşüm vadediyor. Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden Mastercard da kendi blok zinciri altyapısını dışarıya açtığını duyurdu ve bu teknolojinin sesini yükseltecek bir adım attı.

Mastercard'ın test edip onayladığı blok zinciri teknolojisi şirketlerin birbirleri arasında yapacağı işlemlerde kullanılabilecek. Mastercard, şirketlerin daha şeffaf, daha hızlı ve sınır ötesi işlemlerde daha düşük maliyetlerle yüzleşmesi için bu açılımı yaptığını söylüyor ama tamamen şeffaf bir işlem akışının olmadığını da ekliyor. Yani işlemler sadece o işleme dahil olan şirketler tarafından görülecek. Herkese açık bir işlem akışı olmayacak.

Şimdilik belli sayıdaki iş işletmenin kullanabileceği Mastercard blok zincirinin ölçeklenebilirlik ve performanstan ödün vermeden dağıtık hesap defterlerinin kullanımına izin vereceği söyleniyor.

Mastercard Labs'in ürünü

Paylaşılan bilgilere göre Mastercard Labs'ın elinden çıkan bu teknoloji bu alanda kendi teknolojisini geliştirmek isteyen şirketlerin işini kolaylaştırmış olacak. Mastercard, kendi teknolojisine bir çok açıdan güveniyor. Gizlilik, esneklik ve ölçeklenebilirlik gibi özelliklerin yanında şirketin yerleşik ağına ve Mastercard API'lerine ulaşmanın avantajına da dikkat çekiyor.

Finans devlerinin yeni adımlarını tahmin etmek şimdilik biraz zor ama blok zinciri üzerine 35 patent başvurusu yapan ve Digital Currency Group'un yatırımcısı Mastercard'ın bu alanda etkili olacağı oldukça net.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.