Beklenen Bitcoin Cash çatallanması gerçekleşti

Beklenen Bitcoin Cash çatallanması gerçekleşti

Geçtiğimiz aylarda kripto paraların en popüleri olan bitcoinden bir ayrılan bitcoin cash çatallanma yaşadı. Bu çatallanmanın ana nedeni madencilik protokolünün güncellenmesini sağlamaktı ve görünüşe göre başarıyla tamamlanmış görünüyor. Yeni zincirde 6 blok oluştuğu saatlerde eski zincirde yeni blok oluşmamış olması ve bütün zincirin beraber güncellenmesinin eski zincire bağlı yeni bir kripto para oluşmayacağı anlamına da geliyor.

Neden bitcoin cash çatallanması yaşandı?

Kripto para dünyasının heyecan ve merak içinde beklediği SegWit2X'e kadar uzanıyor bu bölünmenin nedenleri. İptal olan SegWit2X sonrası bir çok yatırımcı alternatifler ararken tercihlerini bitcoin cash olarak kullandı. Üstelik bitcoin cash tercihinde bulunanlar sadece yatırımcılar değildi. SegWit2X'i gerçekleştirmek isteyen New York uzlaşmasını imzalayan taraflar da yatırımlarını ve madenci güçlerini Cash'e doğru yönlendirdiler ve eğer takip ettiyseniz bitcoin cash bir anda 600 dolar değerinden 2.500 dolara kadar çıktı. Tabii bu kadar madenci Bitcoin Cash'e yönelince artan değeriyle beraber madencilerin ödül kazanması (coin'ler) da zorlaşmış oldu. Aynı zamanda bitcoin tarafında ise ciddi bir düşüş yaşandı ve 5.400 dolar seviyelerine düşen bitcoinde yüz binlerce işlem birikti ve madencilerin ödül kazanması kolaylaştı. Bunu gören bir grup madenci ise tekrar taraf değiştirdi ve bitcoin madenciliği yapmaya başladı.

Biraz karışık gibi görünse de özetle madenciler her zaman kolay ödül kazanabilecekleri kripto paralara yöneliyordu ve bitcoin cash ekibi de bunu bildiği için bunu kolaylaştıracak bir güncelleme yapmak istiyorlardı ve bunu başardılar.

Başarılı geçen bu güncelleme uzun vadede bitcoin cash için oldukça önemli olacak gibi görünüyor. Bitcoin cash destekçisi olan ve iki büyük madenci grubunun yöneticileri olan Haipo Yang ve Jiang Zhuoer bu güncellemenin sorunsuz geçeceğinden emin olduklarını paylaşıyorlardı.

Ledger gibi donanım cüzdanlar bu güncellemeyi yaptılar bile ve uzun vadede bu güncelleme tüm cüzdanlar tarafından yapılırsa bu durum Bitcoin Cash için oldukça faydalı olacak diyebiliriz. Biliyorsunuz SegWit güncellemesi başarıyla tamamlandıktan sonra herkes tarafından bu güncelleme yapılmamıştı ve bu nedenle bitcoinin yaşadığı problemler tam olarak çözülememişti. Bu nedenle SegWit2X planlanıyordu fakat o da iptal edildi. Tüm bu olanlar da görünüşe göre Bitcoin Cash'e yaradı.

Her ne kadar bitcoin cash ödeme sistemi, hız ve ödül konusunda daha iyiye gidiyor olsa da dünya "bitcoin" etrafında dönmeye devam ediyor gibi. İlk olmanın ve isminin kripto para dünyası için "marka" olarak algılanması bitcoin için hala büyük bir avantaj ve bu nedenle değeri hala oldukça yüksek. Bu dalgalanmalara oldukça iyi direniyor olması da yatırımcılarının uzun vadede bitcoine daha fazla güvendiğini gösteriyor diyebiliriz.

Uzun vadede ne olur bilinmez fakat yakın zamanda bitcoin cash ve bitcoin arasındaki çekişmenin daha da kızışacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.