Elon Musk’ın Türkiye ziyaretine dair detaylar açıklandı (güncellendi)

Sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji söz konusu olduğu zaman akıllara gelen ilk isim şüphesiz Elon Musk oluyor. Dünyanın teknoloji alanında en popüler ismi Elon Musk, bugün Türkiye'deydi.
Elon Musk’ın Türkiye ziyaretine dair detaylar açıklandı (güncellendi)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Elon Musk'ı kabul etti. Elon Musk ile yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Elon Musk'ın Türkiye’ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması ile ilgili geldiğini paylaştı. Türksat uydularının fırlatılması ile ilgili olarak Airbus ile bir anlaşma yapılacağını paylaşan Kalın, bu anlaşmanın tedarikçilerinden birinin de Elon Musk'ın şirketlerinden biri olan SpaceX olduğu için bu görüşmenin yapıldığını aktardı.

Uyduların fırlatılması konusu ana gündem maddesi olarak paylaşılsa da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sadece bu konunun görüşülmediğini belirtti. Toplantı sırasında elektrikli otomobil konusu, sürdürülebilir enerji ve Türkiye'deki firmaların Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla ve SpaceX şirketleriyle yapabileceği ortak çalışmalar hakkında da görüş alışverişi yapıldığı paylaşılan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da bulunuyordu.

Görüşme sırasında büyükşehirlerdeki trafik problemlerine de değinildiğini belirten İbrahim Kalın, "tünel kazma ve yer altından trafiğin verilmesi gibi konular da konuşuldu" diyor.

Elon Musk'ın ulaşım konusuna olan takıntısını ve The Boring Company üzerinde ne kadar yoğunlaştığı bilinen bir gerçek ve bu bağlamda bir çok ülkenin ilgili birimleri ile görüşmeler yaparak projelerini test edebileceği ilk ülkeleri belirlemeye çalıştığını da biliyoruz. Bu bağlamda Elon Musk'ın ilerleyen dönemlerde özellikle tünel kazma ve trafiği yer altından verme konularıyla ilgili Türkiye'ye daha çok ziyaret gerçekleştirebilir.

Elon Musk ve ekibinin bilgi birikimi, yeni geliştirilecek olan yerli arabada kullanılabileceği gibi Tesla'nın pil veya Tesla araçlarının üretimi için de Türkiye'yi seçmesi oldukça değerli olacaktır. Bir başka önemli enerji projesi olan ve yine Elon Musk tarafından başlatılan Solar City projesi de Türkiye'yi güneş enerjisinden enerji üretmesi konusunda bir sonraki adıma taşıyabilir. Türkiye'nin verimli güneşlenme süresi oldukça yüksek ve bu enerjiyi depolanabilir bir sistemde depolamak ve kullanmak geleceğimiz açısından çok değerli olacaktır.

Güncelleme: 3. Global SatShow’da konuşanUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uydularının SpaceX’in Falcon 9 roketleriyle taşınacağını açıkladı.

Görsel Kaynak: Cumhurbaşkanlığı Web Sitesi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.