Çiçek Sepeti, Mizu.com'u kapattı ve kendi içine dahil etti

Çiçek Sepeti, Mizu.com'u kapattı ve kendi içine dahil etti

Türkiye'nin önemli dikey e-ticaret sitelerinden Ciceksepeti.com, takı ve kozmetik odaklı kardeş girişimi Mizu.com'u kapatarak kendi bünyesine dahil etti.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, Çiçek Sepeti’nin kurucusu Emre Aydın, 2012'de viaBonte.com markasıyla kozmetik dikeyine adım atmıştı. İlerleyen aylarda Mizu.com adresine taşınan girişim, Şubat 2016'da Viaport AVM’de ilk fiziksel mağazasını açmıştı. Yukarıdaki görsel de de gördüğünüz üzere Mizu.com artık kapatılmış durumda ve müşterilerini Çiçek Sepeti'ne yönlendiriyor.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildiğini tahmin ettiğimiz bu değişimin etkisini ciceksepeti.com'da görmek mümkün. Yeni bir kategori olarak ciceksepeti.com/mizu adresine taşınan Mizu, artık Çiçek Sepeti'nde de takı ve aksesuar ürünlerini bulabilmeyi mümkün kılıyor. Hatta ürün çeşitliliği ev-yaşam dikeyinden kadın ve erkek kıyafetlerine kadar uzanıyor.

Çiçek Sepeti ve Mizu.com'da konuya dair özel bir açıklama yok ancak Mizu.com trafiğinin düşüşte olduğunu Similarweb ve Alexa üzerinden görmek mümkün. Çiçek Sepeti, gücünü tek noktaya toplamak için bu adımı atmış olabilir. Zira Çiçek Sepeti'nin popüleritesi Mizu'dan çok daha fazla ve bu kitle Mizu kategorisindeki ürünlerin de potansiyel müşterisi. ,

Bildiğiniz gibi 2011'de Amazon'un Çiçek Sepeti'ne yatırım yapmıştı ve cicek.com da satın alınarak ciceksepeti.com'a dahil edilmişti. Amazon'un Türkiye pazarına girişi yaklaşırken yapılan bu değişikliğin nasıl sonuçlar getireceğini merakla bekliyoruz. Yıl sonunda Çiçek Sepeti'nin yıllık performansına dair bir açıklama alırsak bu merakımızı da gidermiş olacağız.

Kapanan girişimlere dair diğer haberlerimiz için 'kapanan girişimler' etiketimize göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.