Amazon, Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonuna katılıyor

Amazon, Apple'ın artırılmış gerçeklik vizyonuna katılıyor

Kelebek desenli bir vazo, gri tek kişilik bir koltuk ya da kırmızı bir tost makinesi... Alışveriş tutkunları artık ürünü online satın almadan önce evlerinde görebilecekler. Teknoloji dünyasının öncülerinden Amazon binlerce ürünü Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi ile birleştirerek Apple kullanıcılarına sunuyor.

Apple'ın iOS 11 uygulamasına ilk ayak uyduran şirketlerden biri olan e-ticaretin devi, bu uygulama ile tüketicilerin ürünü satın alma yolculuğunda karar verme süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı ARKit'i kullanılarak geliştirilen bu özellik, kullanıcıların telefonlarındaki Amazon uygulamasını güncelledikten sonra kullanıma açık olacak. Güncellenmenin ardından kullanıcılar, uygulama içindeki kamera ikonuna dokunarak, AR özelliğini seçip olası ürünü yanı başlarında görebilecekler.

360 derece görüntülebilen sanal ürünler, iPhone 6S ve daha ileri sürümlerdeki telefonlarda kullanılabilecek. Özelliğin Android telefonlarda kullanılabileceğine yönelik şimdilik Amazon'dan bir açıklama yok.

Apple'ın ve Google'ın yeni çabaları sayesinde AR görselleştirme teknolojisi giderek yaygınlığı artan bir trend. İsveçli mobilya mağazası Ikea, müşterileri için Eylül ayında yeni ARKit'i kullanarak ilk uygulamalardan birisini sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.