Amazon, kripto para odaklı 3 yeni domain aldı

Amazon, kripto para odaklı 3 yeni domain aldı

Son günlerde Amazon'un bitcoini kabul edeceği söylentileri sonrası kripto para dünyası için önemli olabilecek bir gelişme daha yaşandı. Amazon, birkaç gün önce kripto para odaklı 3 yeni alan adını kayıt altına almış. Amazon Technologies adına alınmış bu alan adları şöyle: "amazonethereum.com", "amazoncryptocurrency.com" ve "amazoncryptocurrencies.com"

Alan adlarını kayıt ettiren şirket, markaların itibar yönetimi alanında isim yapmış Markmonitor ve 2013 yılında da amazonbitcoin.com alan adını aynı bilgilerle tescillemişlerdi.

Tabi akıllara gelen ilk şey alan adı alan herhangi birinin bu bilgileri alan adı kimlik bilgileri alanına girebileceği. İlk olarak domainnamewire.com sitesinde yayınlanan ve Coindesk'in de paylaştığı bu bilgiler henüz doğrulanmış değil. Yani bu alan adları, kripto para piyasasındaki söylentilerden sonra bazı kişiler tarafından alınmış da olabilir.

Bu alan adlarının Amazon tarafından kayıt edildiğini düşünecek olursak 2 farklı ihtimal söz konusu olabilir.

1- Amazon, Ethereum ile bir işbirliğine gidebilir. Böyle bir şeyin olması kripto para dünyası için oldukça önemli bir gelişme olur. Fakat bunun sadece bir varsayım olduğunu tekrar etmem lazım.

2- Amazon'un her ihtimale karşı kayıt altına aldığı bu alan adları ile kendi özel kripto parasını çıkarmak için hazırlıklara başladığını düşünebiliriz. Bana sorarsanız bu ihtimal çok daha makul çünkü Amazon gibi bir devin blockchain teknolojisi ile geliştireceği bir kripto paranın geleceği oldukça parlak olacaktır. Bunu bir de ICO ile desteklemesi, tarihin en büyük ICO'su olarak sonuçlanabilir.

Sonuç olarak Amazon'un bu alan adlarını sadece başkalarının almasını engellemek ve olası ihtimalleri düşünerek marka itibarını korumak için yapmış olabileceğini de biliyoruz. Bu konuyla ilgili resmi bir açıklamaya ulaşırsak bu yazıyı güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.