Microsoft, LinkedIn'i Outlook'la uyumlu hale getiriyor

2016 yılında 26.2 milyar dolar gibi neredeyse rekor bir fiyatla LinkedIn'i satın alan Microsoft,  platformu şirket ürünlerine entegre ediyor.
Microsoft, LinkedIn'i Outlook'la uyumlu hale getiriyor

2016 yılında 26.2 milyar dolar gibi neredeyse rekor bir fiyatla LinkedIn'i satın alan Microsoft,  platformu şirket ürünlerine entegre ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında LinkedIn'in Social Graph'ini kendi Office ürünlerine entegre edeceğini duyuran Microsoft'tan, uzun soluklu bu süreçte yeni gelişme geldi.

Teknoloji devi  LinkedIn'i  Outlook'a entegre edeceğini duyurdu.  Yeni Outlook entegrasyonu ile kullanıcılara gelen e-posta sahiplerinin LinkedIn profilinin bir kısmı  Outlook içinde görülebilecek.  Bunun için kullanıcının Outlook'a bağlı e-posta adresini LinkedIn hesabına entegre etmesi gerekiyor.

Dijital bir kartvizit görünümüne sahip bu özellik ile Outlook kullanıcıları LinkedIn'i ziyaret etmeden kendilerine gelen e-posta sahiplerinin profil resimlerini görmenin yanı sıra, ortak bağlantılarını ve ortak çalıştıkları şirketlere yönelik bilgilere de ulaşabilecek.

Microsoft'un Outlook ile entegrasyonun ardından şirketin önceden yaptığı açıklamaya göre yakın zamanda platformun SharePoint ve OneDrive for Business ürünleri  ile de uyumlu olması bekleniyor. Entegrasyon sürecinin Aralık sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Office 365 ile 96 yeni pazara girdi

Bu arada Microsoft'un Office 365 ile 96 yeni küresel pazara girdiğini buradan paylaşalım. Böylelikle ürün dünya genelinde 256 pazarda ve 44 dilde erişilebilir oldu. Microsoft, LinkedIn'in satın alma sürecinde eleştiri oklarının hedefi olsa da,  dijital dönüşüm sürecinde kullacılarının "mevcut ilişkilerini  derinleştirmesine yardımcı olmak" vizyonunu daha somut adımlarla yerine getiriyor.

LinkedIn 2002 yılında ABD'de Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly ve Jean-Luc Vaillant tarafından kurulmuşu. Platformun 500 milyondan fazla kullanıcısı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.