Microsoft‘un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens, Türkiye'ye geliyor

Microsoft‘un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens, Türkiye'ye geliyor

Yaklaşık 3 yıl önce karşımıza çıkan Microsoft‘un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens, ülkemizde dahil olmak üzere toplamda 29 ülkede satışa çıkıyor. Yeni versiyonun önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen HoloLens şu an için sadece 10 ülkede satışa sunulmuş durumda.

Otomobil üretiminden tutun da cerrahi operasyonlarda dahi test edilen HoloLens, ülkemizin haricinde Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de de satışa çıkıyor.

Fiyat ve çıkış tarihi belli değil

Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte toplamda 39 ülkede satışta olacak olan karma gerçeklik gözlüğü HoloLens'in ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı ve fiyat etiketi konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Geliştiriciler için ve ticari amaçlı olmak üzere iki farklı pakete sahip olan HoloLens'in ABD'deki fiyatları ise geliştirici kiti için 3 bin, ticari amaçlı sürüm için ise 5 bin dolar.

Ülkemizdeki vergiler düşünüldüğünde HoloLens'in oldukça yüksek bir fiyat etiketi ile satışa çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır. HoloLens'in Türkiye serüvenin detayları paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.