Yazı fontları için Shazam benzeri çözüm: WhatTheFont

Yazı fontları için Shazam benzeri çözüm: WhatTheFont

Bugün Producthunt'ta karşımıza çıkan ve yazı fontları için Shazam benzeri bir çözüm sunan WhatTheFont uygulaması, aradığı yazı fontlarını bulmakta zorlanan kullanıcıların imdadına yetişiyor. Web sitesi üzeriden hizmet veren Myfonts'un mobil uygulaması olan WhatTheFont, akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak fotoğrafını çektiğiniz yazıların fontlarını belirliyor.

130 binden fazla font

Yapay zeka destekli algoritması sayesinde 2 bin 200'den fazla font ailesini ve toplamda 130 bin yazı fontunu tespit edebilen WhatTheFont uygulaması hem Android hem de iOS platformları için ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Tespit ettiği fontun örneklerini ve benzer fontları da kullanıcı ile paylaşan WhatTheFont, aradığınız yazı fontlarını bulmak için en başarılı alternatiflerden.

Oldukça kolay bir kullanım da sunan WhatTheFont, hem galerinizden görseller seçmenize hem de akıllı telefonunuzun kamerası ile fontların fotoğraflarını çekmenize olanak sağlıyor. Fotoğraf çekildikten sonra görseldeki yazıları satır veya kelimeler şeklinde işaretleyen WhatTheFont, dilediğiniz parçayı seçmenize izin veriyor.

Fontspring ve Whatfontis gibi servislerin web siteleri üzerinden benzer bir çözümler sunduğunu da ekleyelim. Mobil bir uygulama olması ile rakiplerinin önüne geçen WhatTheFont, bulduğu fontları sosyal medyada paylaşmanıza veya satın almanıza da olanak tanıyor. Dilerseniz WhatTheFont uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.