Instagrammerların yeni tutkusu: Kirakira+ uygulaması

Instagrammerların yeni tutkusu: Kirakira+ uygulaması

Her gün yeni bir trend ile karşı karşıya kaldığımız sosyal ağlarda kullanıcıların dikkatini son zamanlarda özellikle artırılmış gerçekliğin çektiğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda Instagram canlı yayınlara gelen filtreler ve  Snapchat'in piyasaya sürdüğü bitmojiler revaçtaydı. Instagram'ın cadılar bayramı filtrelerini saymazsak son zamanlarda artırılmış gerçeklik konusunda sosyal ağların gündeminde kirakira+ uygulaması var.

View this post on Instagram

mood ✨

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Aslında çalışma prensibi oldukça basit olan bu uygulama, videolarda hali hazırda parıldayan ürünlere ekstra ışıltı kazandırıyor. Şimdiye kadar bir çok ünlü, moda paylaşımcısı ve makyaj sanatçısının kullandığı bu uygulama gerçek zamanlı ve değiştirilebilir olarak videolarda boy gösteriyor. Appstore'da en çok indirilen paralı uygulamalar arasında yer alan kirakira+, 0.99 dolara videolarını süslemeye hazırlanıyor. Gelelim nasıl çalıştığına:

https://gfycat.com/EssentialWatchfulChicken

Uygulama ilk olarak kadrajda yer alan parlak bir cismi tespit ediyor. Sonrasında ise o parlayan kısma gerçek zamanlı olarak fazladan ışıltı ekliyor. Bu bir far, ruj, ataç, toka ya da herhangi bir aksesuar olabilir, karşısına çıkan ürünün parıldaması kirakira+ için yeterli!

Uygulama aslında varlığını iki yıldır sürdürüyor ancak sadece son zamanlarda Facetune ve Dark Sky gibi uygulamalarla yarışır hale geldi. Buna Kendall Jenner'ın katkısı büyük diyebiliriz. Tabi model Rosie Huntington-Whitely ve Instagram moda ortaklıkları başkanı Eva Chen'in de paylaşımlarını es geçemeyiz.

Ön ve arka kamera seçeneğiyle kirakira+'ı fotoğraflarınzda ve videolarınızda kullanabilirsiniz. Üstelik çekimleri Instagram ya da Facebook'ta kullanmak isteyenler için kare çekim özelliğinin mevcut olduğunu da belirtelim. Farklı parıltı seçenekleriyle bu bu deneyimi kişiselleştirmeniz de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.