Ford, otomobillerini Microsoft HoloLens ile tasarlayacak

Ford, otomobillerini Microsoft HoloLens ile tasarlayacak

İlk olarak 2015 yılında karşımıza çıkan Microsoft'un karma gerçeklik gözlüğü olan HoloLens, otomotiv de dahil olmak üzere teknoloji ile alakalı pek çok sektör tarafından kullanılıyor. Dünyanın en önemli otomotiv şirketlerinden olan Ford, otomobillerini Microsoft HoloLens ile tasarlayacak.

Halihazırda NASA, Volvo, Audi ve Volkswagen gibi önemli kuruluşlar tarafından test edilen Microsoft HoloLens, tasarımcıların işini oldukça kolaylaştıracak. Microsoft HoloLens desteği sayesinde otomobilleri dizayn eden tasarımcılar yapmak istedikleri değişiklikleri sanal ortamda basitçe yapabilecek.

Kil modellere oranla daha kullanışlı

Geçmişte ise HoloLens yerine kilden üretilen modellerin kullanıldığını ve değişiklikler nedeniyle fiziksel modellerin bozulduğunu ekleyelim. Kil modellere kıyasla çok daha kolay bir kullanım sunan HoloLens, sanal 3D modeller oluşturuyor ve tüm tasarımcıların aynı model üzerinde bir arada çalışmasına imkan tanıyor.

Oldukça kullanışlı olan artırılmış ve karma gerçeklik teknolojilerini kullanan HoloLens, otomotivle sınırla kalmayarak gelecekte pek çok farklı sektörde de kullanılabilir. Microsft'un yanı sıra karma gerçeklik gözlükleri üreten pek çok firma olduğunu da belirtelim.

Dell, Acer, HP, Lenovo ve Asus gibi önemli teknoloji üreticileri kendi karma ve artırılmış gerçeklik modelleri ile geçtiğimiz dönemlerde karşımıza çıktılar. Son olarak Microsoft'un 3 Ekim tarihinde Windows karma gerçeklik etkinliği yapacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.