Türkiye'nin kripto para borsalarının hacmi ne kadar?

Son zamanlarda Türkiye'de cryptocurrency (kripto para) borsası açmak isteyen girişimciler ve bu girişimlere yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla normalden fazla karşılaşır oldum.
Türkiye'nin kripto para borsalarının hacmi ne kadar?

Son zamanlarda Türkiye'de cryptocurrency (kripto para) borsası açmak isteyen girişimciler ve bu girişimlere yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla normalden fazla karşılaşır oldum. Tabii durum çok şaşırtıcı değil, geçen sene bu tarihte 701 dolar olan bitcoin, bugün 6138 dolar olunca ilgi normalin üzerine çıkıyor. ;)

Diğer taraftan ortada bir de sayıları henüz bir elin parmakları kadar olan kripto para borsaları gerçeği var. Henüz işin hukuksal tarafında çok net bilgiler olmasa da, yakın zamanda devlet tarafından şu anda gri olan bölümlerin siyah ya da beyaza dönüştürüleceğini tahmin ediyorum.

Türkiye'de şu anda çalışan kripto para borsaları hangileri ve ilgi ne kadar?

Bu konuda sanki çok gizli bir bilgiymiş gibi, henüz rakamlara hakim olmayan kişiler olduğunu farkettim o yüzden aslında son derece şeffaf olan bu dünyanın sayılarını sizlerle paylaşmak istedim.

Coinmarketcap.com verilerine göre, şu anda Türkiye'de hizmet verdiğini bildiğimiz yerli kripto para borsalarının 24 saatlik hacimlerini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Göreceğiniz gibi Paribu, BTCTurk, Koinim ve Koineks arasında en çok kripto para birimiyle işlem yapan Koineks olmasına karşılık, sadece bitcoin işlemi gerçekleştiren Paribu 24 saatlik toplam hacimde yaklaşık 3.7 milyon dolar ile en yüksek değerlere ulaşan borsa olarak karşımıza çıkıyor.

Benim bildiğim kadarıyla bu alandaki ilk oyuncu (ya da kendimi garantiye alarak "oyunculardan" diyeyim) BTCTurk ise toplam hacimde yaklaşık 1.2 milyon dolar hacimle ikinci sırada yer alıyor.

Dediğim gibi, bu veriler gizli değiller, eğer düzenli takip etmek isterseniz coinmarketcap.com'i inceleyebilir ve değişimi takip edebilirsiniz.

Hızlı bir güncelleme ve bilgi paylaşımı için kısaca bu yazıyı yayınlamak istedim. En azından şu anda bu konuyu merak edenler bir referans olacaktır.

Eğer bilmediğim ya da atladığım farklı kripto para borsaları varsa, yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.