Türkiye’de Eodev.com markasıyla hizmet veren Brainly, geçtiğimiz günlerde 14 milyon dolarlık yeni bir yatırıma imza attı ve güncel kullanıcı rakamlarını paylaştı. Dünya çapında 100 milyon kullanıcıyı geçen Brainly, Türkiye’de de aylık tekil kullanıcı sayısını 9 milyona yükseltti.
Öğrenciler arası soru-cevap platformu olarak tanımlayabileceğimiz Brainly, öğrencilerin ödevlerine yanıt aradıkları adreslerin başında geliyor. Bugün dünyanın 35 ülkesinde faaliyetlerini sürdüren Polonya çıkışlı girişim, yeni yatırım turuyla çıtayı bir basamak daha yukarı taşımak istiyor. Polonyalı yatırım şirketi Kulczyk Investments’in öncülüğünde 14 milyon dolar yatırım alan girişim, bu yatırımla ürün ve kişiselleştirilmiş öğrenme taraflarında kendini iyileştirmek istiyor.
2009’dan bu yana toplam 38,5 milyon dolar yatırım toplayan Brainly’nin yatırımcıları arasında Naspers, General Catalyst, Point Nine Capital ve Runa Capital de yer alıyordu. Aldığımız bilgilere göre eski yatırımcılar yeni yatırım turuna da katılmayı ihmal etmemiş ve Brainly’ye olan inancını sürdürmüş.
Şu anda New York merkezli yönetilen Brainly, geçen yıl OpenStudy’yi satın alarak ABD’de kendini güçlendirecek bir adım atmıştı. ABD’de rekor bir büyüme oranı yakaladığını paylaşan Brainly’nin kurucu ortağı ve CEO’su Michał Borkowski, platform üzerinde her gün 100 bin sorunun yanıtlandığı bilgisini de paylaşıyor.
Türkiye'de 5 milyon kullanıcıya yaklaştı
Brainly Türkiye Ülke Müdürü olarak Eodev.com’un yönetimini üstlenen Meriç Balak da Brainly’nin Türkiye’de aylık 9 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaştığını ve geçen yıla göre yüzde 70’e varan bir büyüme yakaladıklarını söylüyor. Kullanıcıların günlük işlem (soru, yorum, cevap…) sayısının ortalama 100 bin civarında olduğunu paylaşan Balak, siteye kayıtlı kullanıcı sayısının da 5 milyona yaklaştığı (tam olarak 4,745,458) bilgisini veriyor.
Üniversite öğrencileri mentor olarak para kazanabiliyor
Android uygulaması 1,7 milyon kez indirilen Eödev, şu anda tam ve yarı zamanlı çalışan 6 kişilik bir ekiple yönetiliyor. Meriç Balak, “Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden 100'e yakın mentorluk programımız içerisinde yer alan öğrenciler bulunuyor. Bunlar genel olarak öğrencilerle bilgilerini paylaştıkları gibi, üniversite harçlıklarını da çıkarıyorlar. Üniversite öğrencilerine destek olmayı artırmak için bu programı genişletmeyi düşünüyoruz.” diyor ki bu noktada Brainly’nin öğrencilere yeni ücretli özelliklerle ek bir gelir kapısı açtığını da hatırlatalım.
Eodev.com’un bundan sonra nasıl büyüyeceğini elbette zaman gösterecek ancak kullanıcı odaklı içerik geliştiren istikrarlı girişimlerin kalıcı olmayı başardığını pekâla söyleyebilirim. Elbette yenilikçi rakiplerine dikkat etmek şartıyla...
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap