Apple, kızının iş yerinde çektiği videonun ardından iPhone X mühendisini işten çıkardı

Apple, kızının iş yerinde çektiği videonun ardından iPhone X mühendisini işten çıkardı

Genç bir kızın babasının ziyaret ettiği iş yerinde video çekip, internette yayınlaması genelde sorun olmaz. Ancak konu Apple ise bu durum bir babanın işine son verecek kadar büyük bir olaya dönüşebilir.

Brooke Amelia Peterson, Apple'da mühendis bir babanın kızı. Şirkette, büyük bir kuralı çiğneyen Amelia, iPhone X piyasaya sürülmeden önce Apple'da ürünün videosunu çekti. Geçtiğimiz günlerde videoyu YouTube'a yüklemesinin ardından bu durum ABD'deki teknoloji bloglarının gözünden kaçmayarak video viral oldu. Apple'in isteği üzerine genç kız videoyu kaldırsa da video çoktan her yere yayılmıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=ozygmC567Zs

Apple'dan konu ile ilgili henüz açıklama gelmese de mühendisin kızının iPhone X'deki uygulamalı videonun YouTube'da viral hale getirilmesinden sonra görevden alındığı bildirildi. Konuya yönelik başka bir video çeken Brooke Ameilia, yaptığı hatayı kabulleniyor ve Apple kurallarını çiğnediğini itiraf ediyor. Bu konuda üzgün olduğunu söyleyen genç kız, videonun viral olması konusunda da şaşkın.

https://www.youtube.com/watch?v=XQzGKwjr_js

27 Ekim'de ön siparişe açılan iPhone X, 3 Kasım'da 55 ülkede satışa sunulacak. Bu ülkeler arasında Türkiye yok ancak ürünün ülkemizde  6.099 TL'den başlayan fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.