DonateYourTab tarayıcınızda kripto para madenciliği yaparak, STK'ları destekliyor

DonateYourTab tarayıcınızda kripto para madenciliği yaparak, STK'ları destekliyor

Sizlere geçtiğimiz haftalarda internet tarayıcınız üzerinden kripto para madenciliği yapılabileceğini paylaşmıştık. O yazıda bahsettiğimiz Coinhive, web sitesi sahiplerinin sizin tarayıcınızı kullanarak kendi adına madencilik yapmasını sağlıyordu. DonateYourTab da aynı mantıkla çalışan bir girişim ama elde ettiği geliri kendi adına kullanmak yerine sivil toplum kurumlarına bağışlıyor.

DonateYourTab ile Coinhive'in çalışma mantığı arasında fark yok. Her ikisi de tarayıcınızın kullandığı işlemci gücünden kendine pay çıkararak madencilik yapıyor. Ancak Coinhive bu geliri web sitesi sahiplerine yönlendirirken, DonateYourTab tarafında sivil toplum kuruluşlarına yönlendiriyor. Yani Ecosia veya Hopely'nin yaptığı arama gücünden faydalanma yöntemini kripto para tarafında uyguluyor.

DonateYourTab, Bitcoin ve Ethereum yerine pazar hacmi 1,3 milyar dolar olan Monero (XMR) madenciliği yapıyor. Zira popüler kripto paralarda mandecilik yapmanın yüksek işlemci gücü istediğine vurgu yapılıyor. Girişimin kurucusu Mike Bodge, Coinhive'in yüzde 30 pay aldığını ama DonateYourTab'un herhangi bir 'komisyon' almadığını söylüyor.

Şu anda 4 farklı yardım kuruluşuna yardım yönlendiren bu modeli denemek isterseniz donateyourtab.to adresini ziyaret edebilirsiniz. Eğer tarayıcı performansınızdan şikayetçi olursanız işlem yapma hızını azaltabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.