Shell, Avrupa'nın en büyük elektrikli şarj istasyon ağını satın aldı

Shell, Avrupa'nın en büyük elektrikli şarj istasyon ağını satın aldı

Araştırmalar, çok değil 50 yıl sonra gezegenimizde fosil yakıt rezervlerinin tükeneceğini gösteriyor. Ancak  5-15 yıl içinde petrol talebinin en yüksek seviyeye ulaşması ile petrol krizlerinin yaşanması öngörülüyor. Birleşik Krallık, Hollanda, Norveç, Fransa gibi ülkeler 2040 yılına kadar aşamalı olarak fosil yakıt tüketimini yasaklamak için düğmeye bastılar.

Tüm bunlar yaşanırken otomotiv üreticileri ve akaryakıt firmaları da gelecekte var olabilmek için yenilenebilir enerjiye yöneliyorlar. Hollandalı akaryakıt firması Shell, gelecekte de sürekliliğini sağlayabilmek için yine bir Hollanda elektrikli araç şarj istasyonu firması NewMotion'ı satın aldı.

Satın alma ile birlikte şu anda 30 bini elektrikli araç istasyonu olan NewMotion, Shell'in kurumsal müşteri gibi kaynaklarından yararlanarak daha hızlı büyümeyi planlıyor. Bu arada şirket normal park yerlerini  elektrikli otomobiller için şarj noktalarına dönüştürme konusunda uzmanlaştığını da buradan paylaşalım.

Shell'in NewMotion'ı şirket bünyesine katmak için şirkete ne kadar ödediği net değil. Ancak Shell, yenilenebilir enerjiye yıllık 200 milyon dolar yatırım yapıyor ve bunu 2020 yılına kadar 1 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.