Birleşik Krallık, 2040 yılında dizel ve benzinli otomobillerin satışını yasaklayacak

Birleşik Krallık, 2040 yılında dizel ve benzinli otomobillerin satışını yasaklayacak

Otomotiv dünyasının uğradığı değişime Birleşik Krallık da katılıyor. Otomobil dünyasının geleceği olarak görülen elektrikli otomobillerle ilgili önemli bir adım atan Birleşik Krallık, 2040 yılında benzinli ve dizel otomobillerin satışının yasaklanacağını açıkladı.

Hava kirliliğini önlemek için atılan bu adımın ilk temsilcisi ise Birleşik Krallık değil. Geçtiğimiz Haziran ayında konuyla ilgili bir açıklama yapan Fransa, tıpkı Birleşik Krallık gibi 2040 yılında benzinli ve dizel otomobillerin satışının yasaklanacağını açıklamıştı.

1 milyar pound yatırım

Henüz konu hakkında kesin bir karar varamayan Hollanda ve Almanya ise konuyu tartışmaya sürecinde. Kısacası günümüzde yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan elektrikli otomobiller, gelecekte otomobil konusunda tek seçenek olacak. 2040 senesine daha uzun yıllar olduğundan alınan bu karar önemsiz gibi görünebilir fakat Birleşik Krallık'ın dünyanın en büyük dünyanın en büyük otomobil pazarlarından birine sahip olduğunu da unutmamak gerekir.

Dizel ve benzinli otomobil sorunuyla ilgili çalışalar yapanlar sadece ülkeler de değil. Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan Volvo'da Temmuz ayının başında 2019 yılından itibaren sadece elektrikli ve hibrit otomobiller üreteceğini açıklamıştı. Son olarak Birleşik Krallık'ın düşük emisyonlu otomobillere 1 milyar pound yatırım yapmayı planladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.