Rusya'nın en büyük havayolu şirketilerinden biri olan S7 Airlines'tan blockchain atağı

Rusya'nın en büyük havayolu şirketilerinden biri olan S7 Airlines'tan blockchain atağı

Rusya'nın en büyük havayolu şirketlerinden S7 Airlines, Alfa-Bank desteğiyle yolcu biletlerini blockchain teknolojiyle biletlemeye başlıyor.

Havayolu firması S7 Airlines ve biletleme firması S7 Ticket, yerel haber kaynaklarının yayınladıkları bilgiye göre bu hafta ethereum blok zincirini kullanarak satışlara başladı. Bu süreçteki destek kredisi de Alfa-Bank tarafından sağlandı. Bu arada henüz bilmeyenler ve bilgisini tazelemek isteyenler için belirtelim "Blokchain Nedir?" yazımıza göz atabilirsiniz.

Kullanılan blockchain teknolojisi sayesinde havayolu firması ve acente arasındaki uzlaşma süresinin azaltılması hedefleniyor. Bu süre şu anda yaklaşık 2 hafta sürüyor. Ayrıca bu sistem sayesinde biletleme işlemi tamamlandıktan hemen sonra acente komisyonu otomatik olarak düşülecek ve böylece ödeme süreci de çok daha sistemi ve düzenli olabilecek.

Kripto paralar tarafından uzun yıllardır kullanılan blockchain teknolojisi, sadece "para" odağında kalmadan "bilgi" dünyasının her alanında kullanılabilecek bir teknoloji. Güvenlik ve uyumluluk probleminin olduğu her teknolojinin bir bölümü blockchain ile desteklenebilir. S7 Airlines'in attığı bu adım bu bağlamda biraz erken görünse de aslında uzun zamandır beklenen girişimlerden biriydi. Önümüzdeki dönemde bu konuda çok daha farklı iş kollarının bu teknolojiyi kullandıklarını göreceğiz.

Paylaşılan haberlerde kullanılan blockchain teknolojisinde ethereumun genel sürümünün kullanılıp kullanılmadığı (özel bir geliştirme de yapılmış olabilir) bilgisi yer almıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.