Fluent Design Windows 10 tasarımını nasıl değiştirecek?

Fluent Design Windows 10 tasarımını nasıl değiştirecek?

Dünyanın en popüler işletim sistemlerinden Windows 10, Fluent Design ile tasarım anlamında önemli değişiklikler yaşayacak. Yarın kullanıma sunulacak olan Windows 10 Fall Creators Update ile kullanıcılarla buluşacak olan Fluent Design, ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında Project Neon kod adıyla karşımıza çıkmıştı.

İleriki dönemlerde son halini alarak isim değiştiren Project Neon, geçtiğimiz Mayıs ayında Fluent Design System olarak Microsoft tarafından resmen tanıtıldı.  Windows 10 Fall Creators Update ile gelecek olan tasarım değişikliklerinin Fluent Design'ın oldukça küçük bir kısmını kapsayacağını da ekleyelim.

Redstone 4 güncellemesi

Fluent Design'ın Windows 10 işletim sistemine getireceği tasarım değişikliklerinin büyük bir kısmı önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Fluent Design'ın getireceği yenilikleri bir video ile paylaşan Microsoft, Windows 10'un yaşayacağı tasarım değişikliklerinin bir kısmını da kullanıcıları ile paylaşmış oldu.

Işık, derinlik, hareket, malzeme ve ölçek gibi değişkenlere odaklanan Fluent Design, Microsoft'un Metro arayüzünün yerini alması için tasarlandı. Windows 10 işletim sisteminin Redstone 4 kod adındaki bir sonraki büyük güncellemesi ile daha fazla değişiklik yaşayacağı da konuşulanlar arasında. Redstone 4 güncellemesinin 2018 yılının Mart ayında karşımıza çıkabileceğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.