SpaceX, bu hafta ikinci Falcon 9 roketini fırlattı

SpaceX, bu hafta ikinci Falcon 9 roketini fırlattı

İnsanlığı Mars'a taşımayı misyon edinen şirket SpaceX, bir kez daha Falcon 9 roketini başarıyla fırlattı. NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan roket öncesinde fırlatılıp, başarılı ile indirilebilmişti. Roketin tekrar başarı ile indirilmesi durumunda uzay roketi üçüncü kez yörüngeye fırlatılabilecek.

Türkiye saati  gece 01:53'de fırlatılan roket hem EchoStar hem de SES için çift amaçlı bir uydu taşıyor. Fırlatma, Atlas Okyanusu'nda  SpaceX'in  'Tabi ki seni seviyorum' isimli Drone gemisinde gerçekleştirildi.

Bu, SpaceX'in bu hafta fırlattığı ikinci roket oldu. Şirket geçtiğimiz pazartesi günü Kaliforniya'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden yörüngeye 10 Iridium uydusu taşıyan bir roket daha fırlatmıştı.

SpaceX, bugüne kadar Falcon 9'u 18 defa başarılı bir şekilde yörüngeye fırlatabilse de başarısızlıklar da deneyimledi.  Hatta şirket kurucusu Elon Musk, Instagram hesabından esprili bir şekilde "bir roketin nasıl fırlatılmaması gerektiğini" göstermişti.

https://www.facebook.com/SpaceX/videos/10159969896200131/

SpaceX kullanılmış bir roketin yeniden kullanılması ile de fırlatma maliyetinden 18 milyon dolar gibi ciddi tasarruf sağlıyor. Bu, tüm fırlatma maliyetinin yüzde 30'una tekabül ediyor. SpaceX'in milyarder kurucusu Elon Musk, Mars kolonisini 1 milyon kişi ile kurmayı planlıyor. İlk kolonininse yaklaşık 10 yıl sonra kurulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.