Perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların imdadına yetişen ServisSoft, firmaların satış sonrası servis hizmetlerini tek merkezden yönetmesine imkan tanıyan bulut altyapısına sahip bir SaaS yazılım platformu olarak hizmet veriyor. 2015 yılında beta sürecine başlayan ServisSoft, bugün 2029 farklı noktada hizmet veriyor.
Beta sürecinin ardından 2016'nın Aralık ayında hizmet vermeye başlayan SaaS yazılım platformu, Anıl Başaran, Eren Asığlı ve Aybar Başaran tarafından yaklaşık 2 yıllık bir geliştirme sürecinden sonra kuruldu. Üretim yapan fabrikaların ise tüm satış sonrası süreçlerini ve yetkili servis ağlarını yöneten ServisSoft, yetkili servislerin ürünü kurması, arıza işlemlerine müdahale etmesi, bakım planlarını yapması gibi tüm işlemleri kontrol ediyor.
2 bini aşkın noktada kullanılıyor
Sadece yerli değil yurt dışı merkezli pek çok firmaya da hizmet sağlayan ServisSoft, Japonya, İngiltere ve Norveç'ten müşterilere sahip durumda. 10 ay gibi bir sürede 2029 farklı noktada kullanılmaya başlayanan ServisSoft, OMRON ve Dyson gibi önemli üreticilerle de çalışıyor.
Yazılımının İngilizce versiyonu üzerinde çalışan ServisSoft'un rakipsiz bir platform olmadığını da ekleyelim. 2016 yılının Kasım ayında General Electric tarafından 915 milyon dolar karşılığında satın alınan ServiceMax global anlamda ServisSoft'un en büyük rakibi.
ServisSoft'un ülkemizdeki rakibi ise online iş yönetim sistemi olarak hizmet veren Diva Online. Hızlı aksiyon alabilmeleri ile rakiplerinin önüne geçen ServisSoft, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Özsermayeyle kurulan ve yönetilen ServisSoft, gelir modeli olarak kullanıcı başına fiyatlandırma kullanıyor.
Koç Üniversitesi bünyesinde yer alan KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi'nin ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğini de arkasında alan ServisSoft, Namık Kemal üniversitesi Teknopark'ta faaliyet gösteriyor. Şu an için sadece satış sonrası süreçler için hizmet verse de üretim aşaması ve satış öncesi süreci de yönetmek isteyen ServisSoft, yeni bir servis üzerinde de çalışıyor.