General Electric, bulut tabanlı yazılım şirketi ServiceMax'i 915 milyon dolara satın alıyor

General Electric, bulut tabanlı yazılım şirketi ServiceMax'i 915 milyon dolara satın alıyor

Endüstriyel teknoloji şirketleri yazılım şirketlerine ilgi göstermeye devam ediyor. Bu kez General Electric, bulut tabanlı yazılım şirketi ServiceMaxsatın aldı.

Kendini 'dijital endüstriyel' bir şirket olarak konumlandırmak isteyen GE, ServiceMax'ı 915 milyon dolar karşılığında satın aldığını ve bu yatırımı operasyonlarını dijitalleştirmek için yaptığını aktardı. Ağır iş makinelerinde dijtitalleşme peşinde olan GE, anlaşmayı Ocak ayında tamamlayıp tam entegrasyonla yoluna devam etmek istiyor.

Hizmet tarafının gelirlerinin önemli bir kısmını getirdiğini paylaşan GE Dijital CEO'su Bill ruh, bu dikeyin dijital ekonominin anahtarı olduğunu da söylüyor. General Electric de Siemens gibi bazı iş kollarını (finans ve tüketici işleri) elden çıkarıyor ve enerji ve havacılık taraflarına odaklanıyor. Bu noktada da verimliliği artırmak için haklı olarak yazılım girişimlerine yatırım yapıyor.

General Electric, GE Digital biriminin 2020'de 15 milyar dolarlık bir hacime ulaşmasını bekliyor. Endüstriyel ekipmanların daha güvenli ve verimli çalışabilmesi için Predix adlı bir işletim sistemi geliştiren GE, ServiceMax sayesinde Predix'i daha iyi bir şekilde pazarlamayı planlıyor.

GE, Eylül ayında da 495 milyon dolar karşılığında Meridium adlı bir başka yazılım şirketini satın almıştı. Endüstriyel teknoloji şirketlerinin bu satın almaları 2017 yılında da sürdürüp sürdürmeyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.