Snapchat masaüstüne Pixelbook'la adım atıyor

Snapchat masaüstüne Pixelbook'la adım atıyor

Şimdiye kadar mobil uygulama olarak hayatını sürdüren Snapchat artık laptoplarda da karşımıza çıkacak. Google'ın Pixelbook ürünü için Snapchat'in yeni bir versiyonunu üreten şirket, kullanıcı tabanını farklı bir şekilde genişletmeye çalışıyor olabilir.

Google'ın donanım yöneticisi Matt Vokoun dün San Francisco'da gerçekeleşen basın konferansında konuyla ilgili: "Snap ekibinin olağanüstü Snapchat deneyimini, Pixelbook'un daha geniş ekranıyla buluşturmak için bizimle çalıştığını söylemek bize heyecan veriyor." dedi.

Şimdiye kadar Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağların masaüstü versiyonları olmasına rağmen Snapchat belki de daha genç kitleye hitap ettiği için mobilde kalmayı tercih etti. Son zamanlarda arttırılmış gerçekliğe sahip  3D Bitmojileri ve Gökyüzü Filtreleri ile gündeme gelen Snapchat'in Pixelbook üzerinde nasıl çalışacağı ise pek net değil. Belki de yakın zamanda 3D World Lenses'a reklam almaya başlayan şirket, yavaş yavaş masaüstü kullanımını çoğaltarak markaların işini biraz olsun kolaylaştırmak da istiyor olabilir.

31 Ekim'de piyasaya sürülecek olan ve 999 dolar değerindeki Pixelbook sadece ön kameraya sahip. Bir Pixelbook sahibi olan Snapchat kullanıcıları ancak selfieler üzerinde uzmanlaşabilir. Tabi Pixelbook'un klavyesinde mesajlar kolayca yazılabilir ve uygulamanın Memories özelliği sayesinde kaydedilen fotoğraf ve videolara da kolayca ulaşılabilir.

Pixelbook ve Snap işbirliğine dair Snapchat yetkilileri şirketin bu ortaklığı heyecan verici bulduğunu ve cihazın piyasaya sürüleceği tarihe yaklaştıkça daha fazla açıklama yapılacağını ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.