Walmart, New York merkezli dağıtım girişimi Parcel'i satın aldı

Walmart, New York merkezli dağıtım girişimi Parcel'i satın aldı

Walmart ve Amazon'un perakende savaşları kızışıyor. Bu yarışta geride olmadığını kanıtlamaya çalışırcasına çalışmalar yapan Walmart sadece "yenilik" geliştirmeye çalışmıyor aynı zamanda bünyesine yeni teknolojiler ve yeni şirketler katmaya devam ediyor. Bu şirketlerin sonuncusu Parcel oldu. Walmart, New York merkezli dağıtım şirketi olan Parcel'i satın aldı. 29 Eylül'de tamamlanan satınalma işleminin ayrıntıları paylaşılmadı. Bu satınalma ile beraber perakende devi Walmart 14 ay içerisinde 5 teknoloji şirketini bünyesine katmış oldu.

2013 yılında kurulan Parcel, e-ticaret şirketlerinin müşterilerinin kapısına kadar ürünlerini teslim eden ve daha çok "son dakika" teslimatlarına odaklanmış bir girişim.

Çevrimiçi ve çevrimdışı perakendeciler arasındaki savaş son birkaç yıldır kızışmaya başlamıştı. Amazon'un günlük market alışverişi alanına girişiyle beraber Walmart rekabetinde öne geçebilmek için 13,7 milyar dolara Whole Foods market zincirini satın almıştı.

Walmart ise bu yarışta e-ticaret alanında kendini geliştirmeye devam ederken yaptığı bu satınalmalar stratejik olarak büyük önem taşıyor. Teslimat girişimi Parcel dışında Walmart son 14 ay içerisinde Jet.com'u 3 milyar dolara (nakit), online giyim perakendecisi Shoebuy'ı 70 milyon dolara, Moosejaw'ı 51 milyon dolara, giyim markası Bonobos'u 310 milyon dolara satın aldı. Görünüşe göre bu satınalmaların devamı da gelecek.

Henüz sadece 2 milyon dolarlık tohum yatırımı almış olan ve sadece New York'da hizmet veren Parcel'in satışının çok yüksek bir fiyata olmadığını söylemek yanlış olmaz. Walmart yetkilileri diğer yatırımlarından önemli ölçüde daha küçük bir satınalma olduğunu belirtiyor ve bu da 50 milyon dolardan oldukça az bir miktar anlamına geliyor.

Parcel projesi şu anda yemek teslimatı, günlük market alışverişi ve bazı e-ticaret şirketlerine hizmet veriyor. Walmart'ın Parcel'i bu alanlarda kullanmaya devam etmesi ve günlük market alışverişi alanında da daha önce satın aldığı Jet.com ile entegre etmesi en olası hamle görülüyor.

Parcel satınalması ve gelecek planları ile ilgili Walmart blog'da yayınlanan yazıyı incelemeyi ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.