Snapchat'in kısıtlı imkanlarla büyük bir sızıntıya dönüşen AR sanatı

Snapchat'in kısıtlı imkanlarla büyük bir sızıntıya dönüşen AR sanatı

Artırılmış Gerçeklik popüler sosyal ağ ve sohbet uygulamalarının yeni gözdesi ve Snapchat de bu alandaki yeniliklerine hızla devam ediyor. Sızdırılan, ancak bu kez biraz fazla basit tekniklerle sızdırılan, bilgilere göre şirket sanat eserlerini yeni geliştirdiği Snapchat ART platformu ile sokaklara taşımaya hazırlanıyor. Snap CEO’su Evan Spiegel’in Vanity Fair’in bugün düzenlenecek New Establishment Summit’te Snapchat ART’ı tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Snapchat ART için Pokemon GO’nun sanat eserleriyle yorumlanmış hali diyebiliriz. Bir oyunlaştırma yok ancak belli yerlerdeki sanat eserlerini keşfedebiliyorsunuz. Snap, Snapchat ART için büyük balon heykelleriyle ünlü Jeff Koons ile açılışı yapıyor. art.snapchat.com adresinden sızdırılan bu bilgilerle nasıl bir şey göreceğimizi hayal etmişsinizdir ama aşağıdaki video çok fazla şeyi açıkça ortaya koyuyor. Ses ayarlarınızda sorun yok, video sessiz. Zira bu video da sızdırılan bilgiler arasında ve resmi Snapchat kanalında yayında değil.

Snap, bildiğiniz gibi geçen ay Bitmoji’yi artırılmış gerçeklik ile buluşturmuş ve geçtiğimiz günlerde 3D World Lenses özelliğine reklam almaya başlamıştı. Geofilters özelliğini hatırlatan Snapchat ART ise özellikle popüler meydanlarda/yerlerde sanat eserlerini görmenizi sağlayarak bence daha önemli ve konuşulacak bir iş ortaya koyuyor. Facebook’un bu alana adım atacağı bilinse de daha önce adım atarak büyük rakibinin bir adım önüne geçmiş oluyor. Facebook'a bu yeniliği de klonlamak kalıyor, haliyle.

Jeff Koons, Snapchat ART için bir başlangıç ve yakında oldukça çarpıcı sanat eserlerini sokaklarda görmemiz işten bile değil. Zaten Snap de yeni sanatçıları karşılamak için bir başvuru formu sunuyor. Söz konusu form şu anda yayında değil ama art.snapchat.com adresinden yakında erişilebilir olacak. Facebook, bu alanda somut adım attığında sanatçıların platform geçişi yapıp yapmayacağı ise şimdilik muallak.

Kısıtlı imkanlarla büyük bir haber sızdırmak

Sızıntının hikayesi ise başlı başına ilginç. Buna göre, lansmandan bir gün önce bir Twitter kullanıcısı art.snapchat.com adresini keşfeder ve sayfadaki geri sayımdan Snap'in önemli bir duyuru yapacağı sonucuna varır.

Twitter'da yazılım mühendisi olan Jonah Grant ise buna cevaben, bilgisayarının saatini ileri alır ve sayfanın önündeki gizem perdesi kalkar...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.