Google, Manhattan kod adlı yeni akıllı cihazıyla Amazon'a rakip olacak

Google, Manhattan kod adlı yeni akıllı cihazıyla Amazon'a rakip olacak
Amazon Echo Show esas alınarak hazırlanan temsili tasarım / Techcrunch

Amazon ile Google arasındaki akıllı cihaz rekabetinde yeni bir perde daha açılmak üzere. Konuya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Google, Manhattan kod adıyla Amazon’un Echo Show’una rakip bir ürün çıkaracak.

Amazon’un Echo Show’u kısaca görüntülü görüşme sağlayan akıllı ekran olarak tanımlanabilir. Bilgi ekranı olarak kullanılabilen bu cihazların evde, iş yerinde veya mağazalarda farklı amaçlarla kullanılması mümkün. Google’ın Manhattan kod adlı cihazının da Echo Show gibi 7 inç civarında bir ekranla gelmesi ve Android tabanlı olması bekleniyor. Dolayısıyla Google, uygulama açısından zengin bir akıllı cihaz ortaya koyabilecek.

Google tıpkı akıllı hoparlör rekabetinde olduğu gibi Echo Show tarafında da geriden geliyor. Ancak Google'ın elini çabuk tutmaya çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Kaynaklar Google’ın bu cihazı normalde 2018’in ilk yarısında tanıtmayı planladığını ama daha fazla vakit kaybetmemek için tanıtımı 2017 içine çektiğini iddia ediyor. Diğer yandan 4 Ekim’de Google’ın donanım odaklı bir etkinliği var fakat Google’ın bu ürünü tanıtıp tanıtmayacağı büyük bir soru işareti.

Echo Show'dan YouTube desteği çekilmişti

Amazon Echo Show cihazlarından YouTube desteğini çeken ve tatmin edici bir açıklama yapmayan Google'ın Manhattan’da YouTube, Google Asistan ve Google Fotoğraflar gibi uygulamaları aktif olarak öne sürmesi bekleniyor. Diğer yandan Nest vb. akıllı ev cihazlarının da bu yeni cihazla entegre olması bekleniyor. Kesin olmamakla birlikte Netflix uygulamasının da Manhattan’daki ilk uygulamalardan biri olması mümkün.

Akıllı hoparlörlerden sonra akıllı ekranların da hayatımıza gireceğine şüphe yok. Amazon bu konuda ilk adımı atmış olsa da Google ve Facebook (Aloha kod adlı bir görüntülü görüşme cihazı) gibi devlerin Amazon’u yalnız bırakması mümkün değil. Apple’ın geriden gelip vurucu bir atak yapması da pekala beklenebilir. Henüz Google’dan resmi açıklama gelmedi ama önümüzdeki dönemde Manhattan adına kulak kesilmekte fayda var...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.