Elon Musk'ın yeni projesi: Roketle şehirler arası yolculuk

Elon Musk'ın yeni projesi: Roketle şehirler arası yolculuk

Elon Musk'ın ulaşım alanında çözüm üreten zekası durmak bilmiyor. Kara ulaşımını tünellerle hızlandırmak için kafa yoran Musk'ın yeni projesi havadan daha doğrusu atmosfer üstünden roketlerle yolcu transferi gerçekleştirmeyi vadediyor.

Kökleşmiş otomotiv devlerini geride bırakıp Tesla ile elektrikli araçları hayatımıza sokan Musk, bildiğiniz gibi uzun mesafeli kara yolculuklarını hızlandırmak için hız kovanı (hyperloop) projesi konusunda ciddi yol katetti. Bununla da yetinmedi ve şehir içi trafik sıkışıklığını Boring Company ile çözmek istediğini açıkladı. Musk'ın en yeni ulaşım fikriyse açıkta kalan son halkayı tamamlıyor ve hava ulaşımına yeni bir boyut kazandırmak istiyor.

Roketle şehirlerarası yolculuk

SpaceX ile uzay roketi geliştirme konusunda çok ciddi bir tecrübe kazanan olan Musk, yeni projesinde roketleri kullanacak. Mars'a ilk insanlı uçuşu gerçekleştirmek isteyen çılgın girişimci roketle insan taşıma işini öncelikle dünyanın iki farklı noktası arasında yapmak istiyor. Aşağıdaki videoda göreceğiniz üzere sistemin teorik tarafı oldukça basit. Su üzerinde yüzen bir platformdaki rokete biniyorsunuz ve dünyanın başka bir yerinde yine su üzerindeki bir platforma iniş yapıyorsunuz.

Görünüşe göre bu sistemde yolcu roketleri 27 bin km/sa hıza çıkabilecek ve dünyanın herhangi iki noktası arasındaki mesafe 1 saatten az bir sürede alınabilecek. Örneğin New York - Shangai arasındaki yolculuk sadece 39 dakika sürecek. Musk'ın bu proje üzerinde ne kadar çalıştığını bilmiyoruz ancak başarıları ve başarısızlıklarının bu iş için gayet uygun olduğu aşikar. Önemli bir detaysa Musk'ın bu yolculukların ücretinin ekonomi sınıfı uçak biletlerine eş olacağını söylemesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.