100 milyon dolar yatırım alan LetGo'nun değerlemesi 1 milyar doları aştı

100 milyon dolar yatırım alan LetGo'nun değerlemesi 1 milyar doları aştı

İkinci el eşya satımının en hızlı büyüyen mobil platformu LetGo'nun 100 milyon dolarlık yeni yatırımı ile değeri 1 milyar doları aştı. Tüm dünyada 75 milyondan fazla indirilen uygulama bugüne dek toplam 375 milyon dolar yatırım aldı. 1 milyarı aşan değerlemesi ile LetGo büyük bir kilometre taşını tamamlamış oldu.

Bu yılın başında 175 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurduğumuz şirketin son 100 milyon dolarlık yatırımı yine mevcut yatırımcılardan geldi.  Bu sayede arkasında 14W, Accel Partners, Eight Roads Ventures, FJ Labs, Insight Venture Partners, Mangrove Capital, Naspers, NEA, NextView ve Northzone gibi büyük yatırımcıların olduğu şirket toplamda 375 milyon dolarlık bir yatırım sağladı.

Kuruluşunun ardından iki yıl bile geçmeden Barcelona merkezli LetGo'nun başarısının altında birçok neden var. Özellikle aynı şehir çıkışlı rakibi Wallapop ile birleşmenin ardından yapılan agresif hamleler şirketin büyümesine ivme kazandırdı. Büyümedeki bir diğer neden ürünün tüketici kullanımına sağladığı rahatlığı. Craiglist ve eBay'in ürün özelliklerini çok daha modernize biçimde sunan uygulamanın patentli bir algoritması var. Bu algoritma sayesinde LetGo, platforma yüklenen ürün görselini otomatik olarak kategorilendiriyor. Öte yandan lokasyon bazlı bir uygulama olan LetGo kullanıcıların kendi coğrafyalarına göre satın almak istedikleri ürünleri gösteriyor.

Şirket, LetGo'da her gün 500.000 ürünün listelendiğini belirtiyor. Yine birçok uygulamada olduğu gibi LetGo kullanıcıları birbirlerine mesaj atabiliyor ve kullanıcılar satıcıları değerlendirebiliyor. Türkiye'de de her geçen gün kullanımı artan LetGo'nun Türkiye Satış Direktörü aradığını da buradan paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.