Netflix uçaklarda yerini almaya hazırlanıyor

Netflix uçaklarda yerini almaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz aylarda 100 milyon abone barajını aşan Netflix'in göz yükseklerde. Haziran ayında ABD'de Kablolu TV'ye karşı ilk zaferini kazanan şirket, 2018 yılında yayın ağını uçakları da kapsayacak şekilde genişleteceğini duyurdu.

Netflix, geçtiğimiz gün gerçekleşen 2017 APEX Expo'da uçak içi Wi-Fi hızlarını geliştirmek adına düşük bant genişliğinde mobil yayın yapılmasını sağlayan teknolojiyi paylaşmak için ortaklar aradığını duyurdu. Eğer bu ortaklık gerçekleşirse yakında en sevdiğiniz dizi ve filmleri uçak yolculukları esnasında da izleyebileceksiniz.

Bu fikrin arkasında havayolu şirketlerinin yolculara düşük maliyetli ya da ücretsiz Wi-Fi sağlaması yatıyor. Bu şekilde yolcular kendi cihazlarından Netflix'e erişebilecek.Bir Netflix üyeliği olmayan yolcular ise 30 günlük deneme sürümünü alabilecekler. Böylece Netflix hem kullanım oranını hem de abone tabanını genişletmiş olacak. İşe havayolları açısından yaklaşırsak; Netflix, düşük bant genişliğine sahip mobil teknolojinin havayolu şirketlerinin bant genişliği maliyetlerini yüzde 75 oranında düşürebileceğini söylüyor.

Şöyle bir düşündüğümüzde hali hazırdaki Netflix kullanıcılarının  uçuş esnasında internet erişimine pek de ihtiyaçları olmadığını söyleyebiliriz. Zira şirket 2016 yılından beri kullanıcıların dizileri ve filmleri indirmesine izin veriyor. Ancak yine de bu özellik her yapımda geçerli değil ve programları indirme konusunda belli sınırlama söz konusu. Yani bir çok Netflix kullanıcısı uçuş esnasında Wi-Fi kullanmak isteyebilir.

Üstelik Netflix,  daha önce de uçak yolcularını hedefledi. Şirket, 2015 yılında Virgin America ile işbirliği yaparak #NetflixOnboard kampanyasını başlatmıştı ve Wi-Fi özelliği yolculara ücretsiz olarak sunulmuştu. Bakalım Netflix bu defa hava yolu şirketleriyle uzun vadeli çalışmayı sürdürebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.