Walmart'tan 'Geldik, evde yoktunuz' mesajlarına son verecek yenilik

Walmart'tan 'Geldik, evde yoktunuz' mesajlarına son verecek yenilik

Walmart ile Amazon arasındaki savaş çoktan lojistik tarafına da sıçramış durumda. Amazon insansız hava araçlarıyla sipariş teslimatına kafa yorarken Walmart, kapıda ürün tesliminde yenilikçi modeller denemeye devam ediyor. Daha önce Jet.com ve Deliv adlı iştirakleriyle yeni teslimat modelleri deneyen  Walmart, bu kez akıllı kilit August ile müşterilerinin evine girecek.

Akıllı kilit Agust’un yeni modellerini tanıttığını bir kaç gün önce sizlerle paylaşmıştık. DoorSense özelliği ile Smart Lock ve Smart Lock Pro ürünlerini tanıtan August, bu yeni ürünlerinde pil ömrünü yaklaşık iki katına çıkarmıştı. Bu bilgiler önemli zira yeni duyurulan Walmart işbirliği, Walmart'ın siparişleri evin içine bırakabilmesi anlamına geliyor. Yani ev sahibi evde olmasa bile siparişler güvenli bir şekilde teslim edilebilecek. Kargo/kurye şubesinden veya herhangi bir noktadan teslim almaya gerek olmayacak.

Kurye elemanı ürünü eve veya işyerine getirdiğinde tek seferlik açılış kodunu kullanarak eve girecek ve ürünleri içeri bırakacak. Bu arada eve giriş yapıldığına dair bildirim alan ev sahibi, kuryenin hareketilerini kameradan izleyebilecek. Bu yeni hizmetini Driv adlı iştirakiyle ilk olarak Silikon Vadisi bölgesinde test edecek olan Walmart, eğer istenirse ilgili ürünlerin dondurucuya/buzdolabına konulması bile sağlayacak.

Bu yeni hizmetten şimdilik ücretsiz faydalanmak mümkün olacak ama ilerleyen aşamada Walmart’ın belli bir ücret farkı koyması veya abonelik tipi bir paket sunması mümkün olabilir. Bu ücretin makul olması da mümkün zira her siparişi tek seferde teslim etmek lojistik tarafında masrafların azalması anlamına geliyor.

Testlerin olumlu gitmesi durumunda sadece August akıllı kilit ve kamera sahibi olan Walmart müşterileri değil, yapılacak yeni anlaşmalarla Otto gibi farklı akıllı kilit sahipleri de bu hizmetten faydalanabilecek. Özetle ilerleyen yıllarda bu modelin yaygınlaşmasıyla 'Geldik, evde yoktunuz' gibi bir kurye notu görmek hayal olacak. En azından Walmart müşterileri için.

Bu noktada Walmart'ın daha önce Jet.com üzerinden akıllı giriş sağlayıcısı Latch ile bir anlaşma yaptığını ve binaların dış kapısından teslimat personelinin girişini sağlayabildiğini paylaşalım.

Bu yeni adımın ilk geri bildirimlerinin nasıl olacağını ve Amazon'un neler yapacağı merakla bekliyoruz. Belki de insansız hava araçlarıyla siparişleri bacadan teslim etmeye kalkabilir, ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.