Daimler elektrikli kamyon için harekete geçti

Daimler elektrikli kamyon için harekete geçti

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli tır tanıtım etkinliğini ertelediğini duyururken Daimler'in elektrikli araçları, ABD'deki kullanıcılarına kavuşmak için yola çıktı.

ABD'nin New York kentinde kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanan Daimler’in Fuso eCanter aracının şarjı 60 mil boyunca kullanılabiliyor.

5 tonun üzerinde yük taşıyabilen araçların kabininde 3 koltuk bulunuyor. Şehirler arası taşımacılık için kullanılması planlanan eCanter'in menzili ne yazık ki çok da uzun değil. Tek bir şarj ile 200 ve 300 mil gidebilen Tesla'nın elektrikli tırı aslında bu tarz şehirler arası mesafelerde taşımacılık yapmaya daha elverişli. Yine de her ikisi de dizel araçların sahip olduğu sürüş menzillerinin yanından geçmiyor.

Ancak eCanter yakıt tasarrufu açısından daha verimli. Üstelik Tesla henüz piyasaya sürülmediği halde eCanter'in Japonya'da bir müşteriye 25 araç verdiği biliniyor. İngiltere, Fransa ve Çin de dahil olmak üzere dünyanın bir çok yerinde elektrikli araç pazarı için ciddi adımlar atıldı. Elon Musk Tesla ile bu adımı atan önemli isimlerden biri. Ancak içimden bir ses Tesla'nın elektrikli tırı için elini biraz çabuk tutması gerektiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.