Çin'in kripto para alım-satımını tamamen yasaklama kararı Bitcoin'de dalgalanmalara neden oldu

Çin'in kripto para alım-satımını tamamen yasaklama kararı Bitcoin'de dalgalanmalara neden oldu

Son 1 haftada Bitcoin ve diğer kripto paralarda çok ciddi düşüşler meydana geldi. Bu düşüşlerin en temel iki nedeni Çin'in ICO'ları yasaklama yönünde aldığı karar ve JPMorgan CEO'sunun Bitcoin'i bir dolandırıcılık olarak nitelendirmesiydi. 1 haftalık süre içinde 50 milyar dolardan fazla bir pazar kaybı yaşayan kripto paralar en büyük düşüşü Çin'in bütün kripto para alım-satımını engelleyeceği haberiyle yaşandı. Bitcoin bu haberden sonra -kısa bir süreliğine olsa da- uzun bir aradan sonra ilk defa 3.000$'ın altına düştü.

Bloomberg ve Wall Street Journal'da yayınlanan haberlerden sonra BTCChina'nın CEO'su Bobby Lee'nin 30 Eylül itibariyle tüm kripto para alım-satım işlemlerini durduracaklarını açıkladı.

Bloomberg'e göre, Şangay'dan tüm Bitcoin borsalarının kapatılmasının emredildiği belirtilirken Crypto Coins News'in yayınladığı yerel bültende bu kararın kesin olduğu belirtildi.

Son gelişmeler ışığında 1 Eylül'den beridir kripto paralar yaklaşık %25 değer kaybı yaşarken yıl bazında bakıldığı zaman %300'lük bir artışın olduğu görülüyor.

Bitcoin'in değeri 3000 doların altını gördükten hemen sonra tekrar toparlanarak 3800 doların üzerine çıktı. Şu anda ise 3823 dolardan işlem görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.