4K ve HDR desteği kazanan 4. nesil Apple TV tanıtıldı

4K ve HDR desteği kazanan 4. nesil Apple TV tanıtıldı

Uzun zamandır güncellenmeyi bekleyen ve bugün iPhone etkinliği ile tekrar karşımıza çıkmasını beklediğimiz dile getirdiğimiz Apple TV, 4. nesliyle birlikte karşımızda. HDR ve 4K desteği ile güncellenen Apple TV, 4K desteğinin yanı sıra pek çok yeni özellik de kazandı.

İlk olarak 2007 yılında karşımıza çıkan ve sonrasında 2010, 2012 ve 2015 yılında hem tasarım hem de teknik özellikler anlamında güncellenen Apple TV, 10. yılıyla birlikte 4K desteğine kavuşmuş oldu. İşlemci gücünü iki katına, grafik gücünü ise 4 katına çıkaracak olan Apple TV, gücünü 3 çekirdekli A10X Fusion işlemcisinden alacak.

Gücünü A10X Fusion işlemcisinden alıyor

Bir önceki nesille karşılaştırmak gerekirse 3. nesil Apple TV, 2 GB RAM ve A8 işlemcisi ile karşımıza çıkmıştı. 4K desteği için gereken ekstra gücü A10X Fusion işlemcisinden elde edecek olan Apple TV, 2160 piksel çözünürlüğünde görüntü aktarımı yapabilecek. 4K'nın yanı sıra oyunlar için de oldukça başarılı bir alternatife dönüşen Apple TV, tvOS ve A10X işlemcisi sayesinde oyunları daha başarılı bir şekilde çalıştıracak.

Apple TV 4K Türkiye fiyatı açıklandı

4K içerikler ile Apple TV'yi desteklemek isteyen Apple, büyük prodüksiyon şirketleri, Netflix ve Amazon Prime anlaşmaları ile birlikte 4K içerikleri iTunes'a getiriyor. Gelecek olan 4K içeriklerin HD içeriklerle aynı fiyata sahip olacağını ve canlı spor yayınlarının da yeni Apple TV ile takip edilebileceğini de ekleyelim.

Dolby Vision for HDR video teknolojisi sayesinde sinema kalitesinde bir deneyim yaşatacak olan ve daha canlı renklere sahip olan 4. nesil Apple TV, 4K yayınlar için minimum 15Mbps'lik bağlantı gerektirecek. 32 ve 64 GB dahili depolama seçenekleri ile gelen Apple TV, 22 Eylül tarihinde satışa çıkacak. 32 GB'lık modelin 179, 64 GB'lık modelin ise 199 dolar fiyat etiketine sahip olacağını da ekleyelim. Son olarak cihaz Türkiye'de 999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.