İngiltere 1 gigabit internet için harekete geçti

İngiltere 1 gigabit internet için harekete geçti

HD bir filmi saniyeler içinde indirdiğinizi ya da dosya aktarımlarınızı saniyeler içinde gerçekleştirdiğinizi hayal edin. İşte bu hayal İngiltere için çok yakında gerçeğe dönüşüyor. Hükümetin verdiği karar doğrultusunda İngiltere yakın zamanda full fiber internet alt yapısına geçecek.

İnternet hızını 50 katına çıkaracak olan bu altyapı çalışmasına Manchester ve Bristol'ün de aralarında bulunduğu pilot şehirlerden başlanacağı ifade edildi. Pilot şehirlerde ilk önce iş yerleri, okullar ve hastaneler gibi kamuya açık yerlerde denenecek olan bu yeni altyapı sisteminin 6 şehirde hayata geçmesi planlanıyor.

Hızı saniyede 1 gigabite ulaşan "full-fiber" internet hizmetiyle fiber optik kabloların sokaklardaki dağıtım kutularına kadar gelmesi sağlanıyor. Eski kabloların internet hızını düşürmesi nedeniyle fiber optik kabloların kullanıcıya kadar getirilmesinin yolu açılıyor.

Daha önce Speedtest.net'in yayımladığı küresel raporda Ağustos itibarıyla dünyada en hızlı internetin saniyede 156 megabit ile Singapur'a ait olduğu belirlenmişti. İngiltere'nin bu yeni alt yapı ile birlikte Singapur'u oldukça geride bırakması bekleniyor. Aynı raporda Türkiye'nin 14.59 megabit ile 85. sırada olduğunu düşünüldüğünde alt yapı konusunda atmamız gereken ciddi adımlar olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.