Google Gizlilik panelini yeniden tasarladı

Google aslında hakkımızda tahmin ettiğimden çok fazla şey biliyor. Google elde ettiği verileri sergilemek için oluşturduğu Gizlilik ve Güvenlik ayarları tasarımda bir takım değişikliklere gitti.

Google, iki gün önce yayınladığı bir blog gönderisinde 2009'da piyasaya sürdüğü kullanıcı panelinin baştan aşağı yenilendiğini duyurdu. Hesabım ve Etkinliğim araçlarının da bulunduğu paneli daha önce ziyaret etmediyseniz mutlaka bir göz atın. Google size kendiniz hakkında çok fazla şey söyleyebilir.

Yapılan değişikliklere geri dönecek olursak, Google yaptığı bu hamle ile kullanıcıların paneli daha çok mobilden kullanmasını kolaylaştırmayı planlıyor diyebiliriz. Paylaşılan görsellerde panelin daha çok grafik ağırlıklı ve sade bir yapıya sahip olduğu görülüyor. "Google hesabınızdaki verileri görüntüleyin ve yönetin" başlığının altında Popüler Google hizmetlerinin yer aldığı tasarımın görsel hitabeti oldukça güçlü. Zira hala aktif olan "eski" tasarım, metin ağırlıklı bir yapıya sahip ve çok fazla alt menü bulunduruyor. Verileri kontrol etmek için ise önce Hesabım sayfasını ziyaret etmeniz ardından Kişisel Bilgiler ve Gizlilik sayfasına ya da Etkinliğim sayfasına gitmeniz gerekiyor.

Bu yeni tasarım henüz tamamen piyasaya sürülmüş değil ancak gelecek günlerde bu tasarımı aktif olarak kullanabileceksiniz. Google'ın sunduğu bu hizmet size önemsiz gibi görünüyorsa yanılıyorsunuz. Zira Hesabım sayfasını her yıl yüz milyonlarca kişinin ziyaret ettiğini belirtelim. 2015'ten bu yana aktif olan Google'ın Güvenlik Kontrolü'nü ise on milyonlarca kişi kullanıyor. Üstelik her ay verilerinizi indirin özelliğini kullanan bir milyondan fazla kişi mevcut. Kullanıcılar bu özellik sayesinde Google'da depolanan verilerini bir başka yere taşıyabiliyor. Ancak bir kopyası da Google'da kalmaya devam ediyor. Google kullanıcıları yine de 2011 yılından beri toplamda bir exabyte (bir milyar gigabyte'a yakın) veri arşivlemiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.