Uber, Londra'daki tüm filosunun 2025'e kadar elektrikli otomobillerden oluşacağını açıkladı

Uber, Londra'daki tüm filosunun 2025'e kadar elektrikli otomobillerden oluşacağını açıkladı

Otonom teknolojilerle birlikte otomotiv sektörünün geleceği olan elektrikli otomobiller pek çok önemli firmanın olduğu gibi günümüzün en önemli girişimlerinden olan Uber'in de planlarında yer alıyor. Halihazırda sürücüsüz araçlarla çalışmalarına devam eden Uber, 2025 yılından itibaren Londra'daki tüm otomobillerinin hibrit veya elektrikli otomobillerden oluşacağını açıkladı.

Uzun vadeli plan olarak 2025 yılını seçen Uber, kapsamlı dönüşüme başlamak için 2019 yılını seçti. 2019 yılından itibaren Uber'in en çok tercih edilen servisi olan UberX servisindeki tüm otomobiller tıpkı 2025 yılı planında da olduğu gibi elektrikli veya hibrit olacak.

2017 yılı sonuna kadar 150 otomobil

Tabii ki Uber'in elektrikli ve hibrit filo planlarını Londra'da gerçekleştirmesi bir tesadüf değil. Geçtiğimiz Temmuz ayında Birleşik Krallık, 2040 yılından itibaren dizel ve benzinli otomobillerin satışını yasaklayacağını açıklamıştı. İskoçya'nın ise aynı planı 2032 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediğini de ekleyelim.

Londra'daki filosunu elektrikli hale getirmek konusunda oldukça ciddi olan Uber, 2017 yılının sonunda Londra'da 150 elektrikli veya hibrit otomobile sahip olmak istiyor. Otomobillerini elektrikli veya hibrit otomobillerle yenilemek isteyen sürücüler için yeni fon oluşturduğunu da duyuran Uber, sürücülere 5 bin poundu bulan yardımlarda bulunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.