Amazon 50 bin kişilik istihdam oluşturacak genel merkez kuracak

Amazon 50 bin kişilik istihdam oluşturacak genel merkez kuracak

Apple'dan sonra Amazon da kendi milyar dolarlık kampüsünü kurmak için kolları sıvadı. Teknoloji devi kuzey Amerika'da yer alan şehirlerden birinde kurmak istediği ve HQ2 adını verdiği kampüsün yapımı için 5 milyar doları gözden çıkardığını açıkladı.

Bugünlerde Türkiye pazarına da girmeye hazırlanan Amazon, 50 bin kişinin istihdam edileceği kampüsü için ABD'de yerel hükümetlere ve şehirlere çağrıda bulundu. Dünyanın en değerli markalarından biri olan şirketin HQ2 kampüsünde yüksek maaşlı binlerce yeni çalışanın istihdam edilmesi bekleniyor.

Amazon'un kampüsünü inşa edeceği bölgenin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle 1 milyondan fazla nüfusa sahip yerleşim alanları,  şehrin iş dünyasına alışık bir yapıda olmasını bekliyor. Yüksek teknik özelliklere sahip yeteneklerin olduğu kentler yine HQ2'nin alan seçiminde olmazsa olmaz şartlardan.

Kampüsün Seattle'da bulunan mevcut genel merkezle aynı büyüklükte olması bekleniyor. Yeni ofis tamamlandığında  da Amazon, çalışanlarının hangi ofiste çalışmaları konusunda tercih yapma şansı tanıyacak. Kampüs ile ilgili daha fazla bilgiye Amazon'un HQ2 için oluşturduğu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Amazon'un dünya genelinde 380 binden fazla çalışanı var. Şirketin 2010'dan 2016 yılına kadar Seattle ekonomisine olan katkısı 38 milyar dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.